Звездните вечери на Пирин фолк Сандански на живо по БНТ

БНТ излъчва на живо Пирин фолк

На 3 и 4 септември БНТ ще излъчи пряко Международния фестивал Пирин Фолк, който се провежда ежегодно в летния театър на град Сандански.

Kонкурсната част на фестивала зрителите ще могат да проследят на живо по БНТ Свят на 3-ти септември от 20:45 часа. В нея ще вземат участие утвърдени изпълнители и млади певци, като първата дама на македонските песни Лили Цветкова, както и Невяна Цветкова, Еми Стамболова, Надя Казакова, Мария Генова, Полина Стайкова, Димитър Атанасов, Жан Шейтанов, Румен Миланов, Влади Вълчев, Петко Захариев и др.

Фестивалът и тази година ще запази традиционното си силно чуждестранно присъствие. Участие ще вземат Милица Кузмановска от Македония, Дарус Деспот от Хърватия, Саша Джурич от Босна и Херцеговина и Родика-Елена Тудор от Румъния.

БНТ1 ще излъчи, отново на живо, гала вечерта на фестивала на 4-ти  септември от 20:45 часа. На нея Володя Стоянов ще припомни най-награждаваните си песни и най-прочувствените македонски мелодии, с които е грабнал сърцата на публиката на „Пирин фолк“. Зрителите ще видят и балканските представители на фестивала – македонката Сузана Гавазова, турската звезда Денис Кем и гордостта на Пиринския край – автентичната фолклорна група от село Добринище. Участие в гала вечерта ще вземат и лауреатите от Пирин фолк 2010 в лицето на Вили Рай, Боян Михайлов и Жулиета Иванова. Голям рецитал на сцената ще изнесе многократният лауреат на „Пирин фолк“ – популярният певец Илия Луков. Изпълнителят подготвя своето представяне с голям ансамбъл и микс от най-добрите авторски и популярни македонски песни. След конкурсната програма за „Изпълнителско изкуство“ зрителите ще видят и най-добрите изпълнения на ансамбъл „Гайтани“.

БНТ на живо: tv.bnt.bg

Коментари (0)

Публикувано в на 2 септември 2011 г.