„Звездна ливада“ и „Наследството на Куки“ по Евроком

Акценти от филмовата програма на „Евроком“ за събота и неделя, 12 и 13 юни 2010 г.

12 юни /събота/ – 21:30 часа
ЗВЕЗДНА ЛИВАДА
Драма, Испания, 2007
Режисьор : Марио Камус
В гл. роли: Алваро де Луна, Мариан Агилера, Родолфо Санчо, Оскар Абад и др.

Жизненият и енергичен Алфонсо е вече перхвърлил шейсетте, но не желае да се примири с приближаващата старост. Съдбата на неговата бавачка Нанда, която прекарва последните си дни в старчески дом, го кара да се замисли за преходността на земния ни живот.

Братът на социалната работничка Луиза, младият Мартин – запален мотоциклетист, много напомня на Алфонсо за собствената му младост. Алфонсо взема под крилото си Мартин – приятелството с младежа ще му помогне да осмисли живота си.

Филмът е номиниран за няколко международни награди.

13 юни /неделя/ – 21:00 часа
НАСЛЕДСТВОТО НА КУКИ
Комедия, 1999
Режисьор : Робърт Алтмън
В гл. роли : Глен Клоуз, Джулиан Мур, Лив Тайлър, Крис О Донъл и др.

Куки е възрастна жена от градчето Холи Спрингс край Мисисипи. Въпреки, че всички я обичат, тя силно тъгува по загиналия си съпруг. Един ден не издържа, и се самоубива с пистолет от неговата оръжейна колекция. Двете й племеннички Камил и Кора, които я откриват мъртва, прикриват всички следи за самоубийството (което е позор за семейството) и заявяват, че възрастната жена е убита и ограбена.

В следствие на това, всички жители на Холи Спрингс се оказват част от най – смешното разследване на убийство, което Юга някога е виждал…

„Наследството на Куки” е великолепна криминална комедия, в която прекрасни роли прави изключителния звезден актьорски състав.

Коментари (0)

Публикувано в на 31 май 2010 г.