Звезден репортер Румен Леонидов: Кой ми изкорени дръвчетата?!

Румен Леонидов става репортер на „Календар” за една седмица

Писателят Румен Леонидов, който мнозина определят като скандален, е новото лице на рубриката „Звезден репортер” в „Календар” по Нова ТВ (от 29 август до 2 септември).

Творби на Леонидов са включени в различни антологии на българската поезия по света. Има публикации в САЩ, Великобритания, Русия, Италия, Унгария, Индия, Гърция, Сърбия, Австрия, Албания, Украйна, Молдова, Македония, Полша, Словения.

Бившият главен редактор на „Факел” , „Литературен вестник“ и  автор на десетки стихосбирки, удостоени с престижни отличия за поезия, се впусна в тв журналистиката, предпочитайки да работи по теми, свързани с образованието и културата.

Понеделник, 29 август

В навечерието на 15 септември ще разберем знаят ли родителите, които, освен тетрадките, купуват на детето си задължително и мобилен телефон, че неговите магнитни вълни са опасни за подрастващите. Възпитават ли у тях култура да говорят по-малко по „подвижните” слушалки? Ще се срещнем с две майки, които са осигурил на децата си и специални GSM-протектори, с надеждата, че негативните въздействия ще са по-малки…

Вторник, 30 август

Ще издържат ли дребните книгоразпространители на конкуренцията на големите вериги книжарници и дали в кризата хората купуват българска литература?

Сряда, 31 август

Рразказ за Павароти от Павлово или бившия оперен певец Александър Александров, който е пял на Ла Скала. Той се е отказал от сцената и се е посветил на своята арт кръчма, без да е обърнал гръб на надеждата, че един ден пак ще се срещне с голямото изкуство…

Четвъртък, 1 септември

Кварталната градинка в „Света Троица“ в близост до 43-о училище, в което освен звездния репортер Румен Лионидов, са учили и други звезди – като Йорданка Христова и Милица от „Тоника“. През пролетта те заедно с ученици от училището са засадили дръвчета. Няколко месеца по-късно обаче са изкоренени. Каква е равносметката на децата и на възрастните?

Петък, 2 септември

Разказ за новия проект на Георги Чапкънов, който прави паметник на Радой Ралин. Звездният репортер и камерата на „Календар” ще имат уникалния шанс да надникнат в ателието на Чапа, който рядко допуска хора в мястото, където „свещенодейства“.

Видео запис от изданията с Румен Леонидов (епизоди 210 -214):

Коментари (0)

Публикувано в на 26 август 2011 г.