Звездата от „Да върнеш времето назад“ отказал над 50 роли с онлайн видео и снимки

Звездата от „Да върнеш времето назад“ отказал над 50 роли

15-годишната Хазал е шефът в дома на Талат Булут от „Да върнеш времето назад”

Есма от „Истанбулска приказка” и  Джемил от „Мелодията на сърцето” се срещат в нов игрален филм с горещи сцени

Шефът в дома ни е дъщеря ни Хазал, тя е нашият приоритет, съобразяваме живота си с нея, казва Пънар – съпругата на  Талат Булут, актьорът, който изпълнява главната роля – на министър Муса Байри, в излъчвания по Нова ТВ сериал „Да върнеш времето назад”.

Самият Талат казва, че откакто се е родила Хазал, той е започнал да разбира по-добре жените.  Независимо кога се прибира от снимачната площадка, понякога в 3:00 ч. след полунощ, сутринта той закусва с дъщеря си преди да я изпрати на училище. Отскоро Хазал (така се казва и първият  филм, в който участва Талат Булут през 1979 г.) е изместила майка си и първа прочита и дава съвет на баща си за сценариите, които му предлагат.

Талат, който става баща на 42 години,  се е родил  като десетото последно дете в семейството на беден кантонер. Когато семейството се преселило от Саркамъш, в Източна Турция,  където е роден и актьорът през 1954 година, в Самсун, не могли да си намерят къща по джоба и живели в товарен вагон.

Пънар пък е единствената дъщеря на двама много  популярни хора на изкуството от 70-те и 80-те години – Есин Афшар, певица, актриса, писател и преводач, и Керим Афшар, актьор и режисьор. Българските зрители познават Пънар от ролята й на лудата в „Пламъкът на сърцето”.

Отраснал в бедност, подпомаган от по-големите си братя, Талат напуснал университета, където следвал инженерство, явил се на кастинг в театъра и дебютирал в пиесата „Димитров” на германската актриса, писателка и журналистка Хедда Зиннер за лайпцигския  процес.  Последвали нови роли в театъра, предложения за филми, но Талат, който и сега е известен като един от най-взискателните турски актьори, отказвал предложения, които не били на ниво, но щели да му донесат пари.

По това време живеел в дом, в който вместо пердета имал на прозорците чували и се изхранвал с един хляб и пет яйца на ден. След десетки роли в театъра, над 25 в киното и телевизията и пет  награди от фестивали за най-добър актьор, сега Талат диктува финансовите условия за участието си.  Досега е върнал над 50 предложения за филмови проекти.

За ролите, които харесва, е правил какви ли не жертви – за да участва във филма „Въпреки всичко”, получил награда на международния фестивал в Кан, напълнял 30 килограма и си отрязал косата. За друг филм – „Насила дипломат”, всеки ден го гримирали по пет часа, за да заприлича на  героя на филма  Якуп Кадри Караосманоглу – писател, поет и дипломат от  близкото минало.

Цяла Турция го свързва с Джордж Клуни, чийто герой в „Спешно отделение” е озвучавал.

Талат Булут стои далеч от медиите. Дори не отишъл да вземе лично наградата си за най-добър актьор във филма „Къщата на ангелите” на международния филмов фестивал в Анталия през 2000 година, а гледал по пижама церемонията по телевизията.

Съпругата му Пънар, която обратно на него е следвала в чуждестранни университети и знае няколко езика,  го описва като „един изискан човек на Изтока, много цивилизован, много почтен”. Талат не пие и не пуши, вечер не шофира и е много добър готвач. Слуша джаз, Бах и френски шансони. Харесва филмите на Фасбиндер, Тарковски и Алдомовар, а любимите му актьори са Ал Пачино, Джеръми Айрънс и Ема Томсън. Обича да чете Албер Камю Умберто Еко, Ницше. Играе голф, харесва футбола и е привърженик на футболния отбор на „Галатасарай”.

Междувременно, по екраните в Турция излиза новият игрален филм „Клубът на  губещите”, в който главните роли се изпълняват от две популярни от екрана на Нова ТВ актриси – Аху Тюркпенче (Есма от  „Истанбулска приказка”) и  Игит Йозшенер (Джемил от „Мелодията на сърцето”). Техен партньор е друг известен актьор от сериалите  Нежат Ишлер.

Филмът, който разказва историята на двама радиоводещи във втората половина на 90-те години, разбуни духовете с горещи секс сцени.

Трейлърът показа няколко бурни любовни сцени между Аху и нейния любим във филма, чиято роля се изпълнява от Нежат Ишлер,  както и кадри на  Нежат и Игит по боксерки. По искане на актьорите в трейлъра не са включени сцените на групов секс от лентата, оценявана като доста смела.  Още преди филмът да излезе на екран, репликата на единия от радиоводещите  „Спали ли сме по-рано с вас?” вече придоби популярност.

В края на януари по екраните излезе още един филм, в който Игит Йозшенер изпълнява главна роля – „Любовта обича случайностите”. На премиерата Игит призова продуцентите и режисьорите да не му дават повече роли на мъже, които обичат жени, влюбени в друг мъж. Видяхте, че се справям много добре с тези образи, чакам други роли, каза Игит, който в „Мелодията на сърцето” се превъплътява в нещастно влюбения в Ламиа Джемил.

Коментари (0)

Публикувано в на 16 август 2011 г.