Звезда от „Забранена любов“ е в синини – виж я срещу левче

Яна Кузова от „Забранена любов” с премиера в театъра

Дамата, която зрителите на Нова ТВ познават като Нора Сартори, цялата е в синини, заради каскадите по време на репетициите…

Звездата от „Забранена любовЯна Кузова е главно действащо лице в премиерния спектакъл на Николай Ламбрев-Михайлоски. Пиесата се казва „Роберто Зуко” от Бернар Мари Колтес. Това е вторият дипломен спектакъл на младата актриса в класа на проф. Красимир Спасов. Постановката, както и сериалът по Нова ТВ, в който Яна се превъплъщава в палавата Нора Сартори, е със съвременно звучене.

„Един млад човек не иска да приеме, че еднаквостта ще го погълне”, разсъждава Яна Кузова. По думите й репетиционният период в театъра бил по-кратък от обикновено – само 1 месец, тъй като и НАТФИЗ е жертва на кризата, и съкращават семестрите, за да пестят от парите за тока. „Но това не ни сломява, а напротив – амбицира ни да се борим”, категорична е Яна. Добавя, че работата й с Николай Ламбрев-Михайловски я накарала да се почувства страхотно, защото това е „един изключително добър режисьор, много взискателен педагог и дълбокомислещ човек”.

„Последните 3 седмици сме всеки ден по 10 часа на сцената, разказва Яна. Но представете си колко ни е готино, щом се шегуваме, че се чувстваме като на детски лагер (имам предвид почивките ни). Когато се качваме в гримьорните, пускаме уредбата и се забавляваме. Ако някой ме пита изморена ли си, ще кажа: Пожелавам на всеки такава  умора! Целите ми крака са в синини, защото имаме много каскади, много пластика. И това страшно ми харесва, защото беше непозната територия зя мен. А пък синините – в името на изкуството…”

Всеки, който желае, може да заповяда на сцената на НАТФИЗ  на 8, 12, 16, 23, 27 и 30 октомври. Цената на билета е символична и достъпна за всеки джоб – 1 лв.

Коментари (0)

Публикувано в на 8 октомври 2010 г.