Зрителите сигурно са полудели – „Африка“ ги разочарова!

В шоуто липсвали хъс, съспенс и екшън

Внучката на министър-председателя на България от 74-то правителство Гриша Филипов – писателката Людмила Филипова – е вторият участник в приключенското риалити „Африка: звездите сигурно са полудели“, отиващ на елиминационен дуел по волята на останалите членове на групата.

Като слаба постановка на театър „Сълза и смях“ определи начина, по който е протекъл ритуалът по номинирането около лагерния огън журналистът Георги Младенов. Самият той отново спря избора си на Николета Йорданова – финалистката от първия сезон на предаването „Ясновидци“, която бе излъчена от Групата при първите номинации и победи рапъра Bobo в първия елиминационен дуел.

„Повечето гласуваха за Люси, защото искаха да дадат шанс на българската и световната литература… Саркастичен ли изглеждам“, каза в коментара си за вторите номинации Младенов, без да оставя съмнения какъв смисъл влага в думите си.

Тези, които гласуваха за Филипова, изтъкнаха, че за разлика от предишния път не упражняват наказателен вот, а искат да ѝ дадат възможност да присъства на премиерата на своята нова книга в Лондон. Николета допълни, че Люси е отишла при нея и лично я е помолила да бъде номинирана. „Невероятно съм трогната, благодаря ви, приятели. Това не е наговаряне – това е истинска подкрепа, по-истинска отколкото въобще съм очаквала.

От друга страна съм притеснена – това е номинация все пак. Няма да стигна до следващата дестинация, която чакам, ако не спечеля дуела“, каза 36-годишната писателка, чиято съдба ще стане ясна в сряда (деня на дуелите в шоуто). Кой ще се изправи срещу нея ще се разбере ден по-рано.

Другият по-значим момент в нощта на номинациите бе спорът между Тодор Георгиев, Милена Славова и сестри Толеви, провокиран от тяхно изказване след спечеленото състезание за песен по-рано в шоуто. Класиралият се на четвърто място в „Гласът на България“ музикант се засегна от коментара на Доротея и Емануела, че песента, написана от него, съдържа елементи, заимствани от чужди парчета.

Той дотолкова е афектиран от случилото се, че номинира именно тях с този мотив, а Милена Славова номинира него заради преувеличената му реакция, с което отново нажежи обстановката.

Тази посока на развитие на „Африка: звездите сигурно са полудели“ явно не се харесва на зрителите, тъй като негативните коментари за продукцията в страницата ѝ във Facebook зачестяват и стават все по-конкретни.

От тях става ясно, че много от хората пред екрана са очаквали да станат свидетели на доста по-различен тип шоу от останалите риалити формати, в чийто фокус попадат битовите проблеми и интригите между участниците.

„Не ми хареса в това предаване, че всичко е нагласено и уговорено: писателката искала да си ходи вече, помолила се да я номинират и хайде тя на номинации. В предишните епизоди: Бобо искал да си ходи, хайде той се изправя срещу Николета и съответно не полага никакви усилия да спечели двубоя.

Задачите, които им поставят са скучни и безинтересни. Според мен не им се получава предаването.“;

„И аз си мислех,че ще е много интересно, като Сървайвъра, но не! Уж тръгнаха само с по една малка раничка, пък там модно ревю изнасят.“ – само коментари на разочаровани зрители се сипят и във форума на BG mamma.

В най-новия епизод изгладнелите родни звезди бяха подложени на „кулинарно“ изпитание.

Те трябваше да ядат крокодилско месо. Никой от тях не се оплака, а ясновидката Николета дори заяви, че отдавна е мечтаела да опита вкуса му.

Първа с порцията си приключи рок дамата Милена, която бе наградена с торта.

По инфо на Avtora.com

Коментари (1)

Публикувано в на 2 октомври 2013 г.