„Зов от Африка“ – БНТ ни забавлява като за… Световно! с онлайн видео и снимки

„Зов от Африка“ – БНТ ни забавлява като за… Световно!

БНТ открива Световното първенство по футбол със студио „Зов от Африка”

На 11 юни от 15:00 ч. по БНТ стартира Мондиал 2010 със студио „Зов от Африка” и Откриване на Световното първенство по футбол 2010 – пряко предаване от Йоханесбург (Южна Африка). Студиото ще започне със специалните гости Н. Пр. г-жа Шийла Камерър, посланик на Република Южна Африка и министъра на физическото възпитание и спорта – Свилен Нейков.

Футболни гости, които ще коментират двата мача, са треньорът на националния отбор по футбол – Станимир Стоилов и футболистът Владимир Манчев. В студиото „Зов от Африка” от 19 до 20:00 ч. ще гостуват Клайв Сойер – главен редактор на The Sofia Echo, Мария Петрова, Мартина Вачкова и бендът на Дани Милев с гост-изпълнител Поли Генова.

В рамките на шоуто «Зов от Африка» ще погледнем към футбола от друга страна. Ще се разкриват любопитни и интригуващи факти извън терените и от съблекалните на звездите. Кадри от световния видеообмен и от наетия от БНТ сървър ще дават повод за коментар на гостите в студиото.

Как жените гледат на Цар Футбол? С тяхна помощ ще потърсим най-красивия футболист, най-добрия актьор сред футболистите, най-скандалния. Ще изберем феър плей играч на първенството. Ще се опитаме да открием психологията на футбола и неговите фенове. Ще потърсим икономическото и политическото му значение.

Доколко   футболът е явлението, което може да спре насилието по света и да накара хората да мерят сили на зеления килим? Амбициозна или реалистична е пропагандираната от организаторите теза за футбола като проводник на значими социални, политически и икономически идеи? Дава ли футболът цел, смисъл и значение на човешкия живот?

Ще се редуват различни рубрики и ще разкриват любопитни факти за феновете. Рубрика „Фенът“ ще е за хора, погълнати по различен начин от любимата игра. Рубрика „Топ 5” ще отразява най-интересните събития в последното денонощие. Рубрика „Ретро футбол” ще представи интересни факти от минали първенства с картина, притежавана единствено от БНТ.  Рубрика „Закуми” ще бъде за клюките, свързани с футболните звезди и всичко, което може да бъде квалифицирано в категорията „Лайвстайл”.

Ще има преки включвания от различни точки, в които Мондиал 2010 е „тема на деня”. Едната сигурна точка е екранът пред НДК, където ще се излъчва програмата на БНТ 1. Други примерни дестинация са кръчмата в село „Мировяне” (родното село на „стратега” Димитър Пенев), заведения край морето, където със сигурност ще има многобройни агитки чужденци, представители на участващите отбори и т.н.

Допълнително настроение в студиото в НДК ще създават бенд и поканени от тях певци, които също ще взимат отношение по различни аспекти на разширената по този начин футболна тема.

Коментари (0)

Публикувано в на 10 юни 2010 г.