Зомбита обикалят София – пази се или ела да се снимаш!

Зомбитата на Живите мъртвиатакуват целия свят

Fox International Channels разкриват своя план за глобална зомби инвазия на 26 октомври 2010 година
Зомбита ще „нападнат” едновременно  25 града по цял свят. Инвазията е част от глобалната промоция на сериала от режисьора на „Изкуплението Шоушенк” и продуцента на „Терминетор” – „Живите мъртви”.  24-часовото събитие започва от Тайпе и Хонг Конг, преминава през Дубай, Истанбул, Рим, София,  Мадрид, Лондон, Мексико сити, Буенос Айрес… и завършва в Ню Йорк и Лос Анжелис.

Седмица преди световната премиера на сериала  FIC  и AMC ще разкрият пред публика най-строго пазените тайни на специалната телевизионна продукция „Живите мъртви”.

В София екипът на Грег Никотеро,  дизайнер на специалните ефекти и грим на „Живите мъртви” ще сподели опита и техниката си с избрани български професионалисти –  Валентин Вълов (гримьор на български и чужди кино продукции с двадесет годишен опит в специалните ефекти), Ани Андреева, Мария Станкович, Елена Жекова, Любомир Николов.

Творческата работилница за гримьори започва на 26.10.2010г. в 9:00 часа в арт салон „Арлет” на ул.”Узунджовска” 7-9.

В 12:30 часа 20 актьори, гримирани като зомбита,  ще излязат в реална градска среда.

Зомби инвазията” ще обхване следния маршрут:

12:30 – 13:45 часа – пл. „Св. Неделя”- възможност за снимки

14:00 – 14:30 часа – шадравана пред Президентството – възможност за снимки

15:30 – 16:30 часа –подлеза на Ялта – възможност за снимки

17:00 – 17:30 часа – пешеходната зона пред НДК – възможност за снимки

18:00 – 18:30 часа –  бул. „Стамболийски”, Mall of Sofia – възможност за снимки

Кадри от „разходката” на зомбитата в София ще бъдат предоставени на всички световни медии и ще бъдат част от грандиозния финал на инвазията в Лос Анжелис.  Материали от събитията във всичките 25 града ще бъдат достъпни за всички медии у нас и по света.

Дни преди Хелоуин имаме любезното обещание на гримьорите да покажат и зомби грим, приложим в домашни условия.


За „Живите мъртви”

Фокс Интернешънъл Чанълс и AMC обявиха световната премиера на сериала “The Walking Dead” („Живите мъртви”) тази есен. Двете мрежи ще излъчат сериала в рамките на една и съща седмица в 120 държави на 33 езика. Премиерата ще бъде гледана в 250 милиона домакинства. В България продукцията ще бъде представена по кабелнлия канал Fox Crime. Сериалът ще се излъчва    от 1 ноември, всеки понеделник от 22:00 часа.

Телевизионната продукция е на Франк Дарабонт („Изкуплението Шоушенк”, „Зеленият път”) и Гейл Ан Хърд („Терминатор”, „Пришълците”, „Армагедон”, „Невероятният Хълк”), а историята е адаптация на графичния роман на Робърт Къркман.

Още информация  можете да открието на специалния сайт на сериала на български език

http://teidvat.foxtv.bg

за Грег Никотеро- дизайнер на специални ефекти и грим/ продуцент- консултант

Носителят на множество награди за специални ефекти Грег Никотеро е ученик на режисьора Джордж Ромеро и майстора на ефектите Том Савини в Питсбърг.

Групата КNB EFX (KNB), основана  от Хауърд Бъргър и Грег Никотеро работи вече 2 десетилетия по продукции като „Танцуващият с вълци”, „Зелената миля”, „Град на греха”, „Трансформърс” и „Криминале”. От основаването на компанията Никотеро е участвал в създаването на разнообразни ефекти. Той е работил по протезите и грима на „Убий Бил”, „Splice”, „Отведи ме в ада”, „Хълмовете имат очи”, „Буги нощи”, „Бибрутално”, „Остин Пауърс: Златният член” и „Армия на мрака”. Гримира героите на Мики Рурк, Бенисио дел Торо, Ник Щал и Рютгер Хауер за адаптацията по графичния роман „Град на греха”,  с което печели наградата за гримьор на годината на Холивудския филмов фестивал през 2005 г.

Коментари (1)

Публикувано в на 23 октомври 2010 г.