Златка рони сълзи в ромската маала с онлайн видео и снимки

Златка рони сълзи в ромската маала

Черно злато изби в ромската махала в Петрич

Посрещат Златка Димитрова, Дичо и Нед като златни медалисти

Златното момиче Златка Димитрова сбъдна  всички мечти на ромската махала в Петрич, без дори да направи и един сондаж.

Едва ли предстоящият концерт на Бон Джоуви в България ще се радва на такава себеотдайна подгряваща група, каквато спретнаха ромите от Петрич за новото звездно трио в „Шатра“.

Домакините на звездите са Фатме и Ботьо Стоянови, чиито поминък е  отглеждането на коне. Тяхното най-голямо богатство е многобройната челяд, а  най-голямата им гордост е, че всеки от фамилията има по един златен зъб.

Злати с учудване ще установи, че единственият член на семйството, който не притежава златен зъб е тригодишната кобила Вили.

Въпреки топлото посрещане, тя ще се стресира още при първите си стъпки в махалата. Причината – двестакилогорамово щастливо прасе, на свободно отглеждане, придружено от щъкащите навякъде кокошки и други животинки. Въпреки заявките, че е „народен човек“, Злати ще има да извърви още дълъг път, докато се почувства истинска европейка. Самата тя категорично ще откаже да се възползва от условията, които предлага европейската лятна тоалетна, дворната гордост на Ботко Стоянов.

Далеч не толкова шокирани ще бъдат Дичо и Нед, които бързо ще се впишат в обстановката. Дичо без колебание ще се метне на неоседлания кон, който дружелюбните домакини му водят за посрещането.

Найден, въпреки резервите си към автентичната музика на фамилията, ще направи първи стъпки в усвояването на традиционното танцово изкуство и ще сподели, че се чувства като половин ром. Какво ли ще стане като се почувства като 100%-ов ром, предстои да видим.

Много трудно ще се окаже адаптирането за Златка. Независимо, че тя е основната звезда в махалата и всички роми ще скандират името й, това няма да помогне на плеймейтката да се почуства в свои води. На края на деня нервите й няма да издържат и само една изпята песен от Дичо ще отключи порой от сълзи за любимия на златното момиче.

Дичо ще бъде приятно изненадан от живота на ромите, които живеят щастливо и се интересуват от духовното, а не от материалното.

Духовното наистина заема важна част от бита на семейство Стоянови. Те ще посветят своите гости в един от религиозните си обичаи. Вечерната молитва преди лягане ще бъде съпроводена с измиването на краката на Златка, Найден и Дичо. И за тримата това ще бъде поредното ново преживяване в техния живот. А какво ги очаква следващите два дни в „Шатра”, предстои да видим.

Гледай видео запис от предаването онлайн

Коментари (0)

Публикувано в на 19 февруари 2013 г.