„Живите мъртви“ сезон 3 по новия канал FOX

Зомбита превземат тв ефира по цял свят

„Живите мъртви“ – най-гледаният драматичен сериал в историята на кабелната телевизия, се завръща с нов вълнуващ сезон на 15 октомври, понеделник, от 22:55 часа

„Живите мъртви“ е базиран на комиксовата поредица на Робърт Къркман, издадена от Image Comics. Сериалът е един от най-гледаните драматични сериали, излъчвани по кабел, носител е на награда „Еми“ за грим, „Златен глобус“ за най-добър драматичен сериал и награда на Гилдията на сценаристите за постижения в адаптиране на сценарий в новите медии, както и на много други отличия.

Между 13 и 16 октомври третият сезон тръгва към над 200 милиона зрители на Fox International Channels в 122 страни.

В третия сезон Рик Граймс (Андрю Линкълн) и групата оцелели трябва да водят битка не само с мъртвите, но и да се изправят срещу нова заплаха – живите. Оцелелите слез зомби пандемията продължават да търсят убежище в опустошения постапокалиптичен свят. Битката за оцеляване никога не е била толкова опасна. Третият сезон представя нови герои, сред които – Губернатора (Дейвид Морисей) и любимката на феновете – Мишон (Данаи Гурира) и опитомените й зомбита.

16-те епизода на сериала, обявен от Entertainment Weekly за „най-великия трилър, заснеман някога за телевизия“, ще бъдат излъчени на две части.

Премиерата на третия сезон на „Живите мъртви“ ще бъде подкрепена с ексклузивни материали на http://thewalkingdead.foxinternationalchannels.com. Феновете могат да надникнат зад кулисите на „Живите мъртви“ чрез специални видеоматериали и трейлъри, бонус сцени, дневник на продукцията от снимачната площадка в Атланта, интервюта с актьорите и екипа, галерия със снимки и др.

В сериала участват Андрю Линкълн, Сара Уейн Калис, Лори Холдън, Стив Юн, Норман Рийдъс, Чандлър Ригс, Лорън Коън, Скот Уилсън, Айрън И Сингълтън, Мелиса Макбрайд, Морисей и Гурира. Изпълнителни продуценти на поредицата са Глен Мазара, Робърт Къркман, Гейл Ан Хърд, а Дейвид Алпърт, Грег Никотеро, Дениз Хът и Евън Райли са съпродуценти.

Гледай видео анонс онлайн

 

„ЖИВИТЕ МЪРТВИ“ ТРЕТИ СЕЗОН

Описание на героите

 

Рик Граймс (Андрю Линкълн)

Оцелелите са смачкани, изтощени и в постоянна опасност по пътя, но Рик не се отказва от мечтата си да им осигури защитено дом. След тежко придвижване от убежище на убежище, Рик смята, че е намерил пристан в бурята. Въпреки това все още не се знае дали на пръв поглед сигурното място няма да се окаже по-опасно от самия път. Трагедиите не секват, нови врагове застрашават групата, а Рик полага усилия да остане водач на групата, без да загуби разсъдъка си..

 

Лори Граймс (Сара Уейн Калис)

Лори все още преживява емоционална криза след аферата с Шейн. Тя и Рик се сблъскват със съвсем реалните последствия от тази изневяра. Шейн е мъртъв, Лори и Рик не си говорят, бебето е на път, а тя се бои да роди друго дете в подобен свят. Дали Лори ще намери покой за своето семейство в новия им дом?

 

Андреа (Лори Холдън)

Всички смятат Андреа за мъртва и тя би загинала без намесата на непознатата жена с катана на име Мишон. Андреа и Мишон са далече от групата на Рик и се борят да оцелеят на пътя, докато експлозивен инцидент не ги свързва с друга група оцелели, предвождани от мъж, който нарича себе си „Губернатора“. Щом стъпва в лагера му, разположен в малкото градче Удбъри, Андреа с изненада среща стар познайник.

 

Глен (Стив Юн)

Глен отначало е добродушен и готов да услужи на всеки, но вече не е „живата стръв“. Любовта му към Маги и злополуките на групата го карат да отстоява позициите си и той го прави. Щом хората са по-опасни от бродещите мъртви, докъде би могъл да стигне Глен, за да защити жената, която обича?

 

Карл Граймс (Чандлър Ригс)

Постаполиптичният свят кара Карл да порасне твърде бързо. Детето се превръща във войник. Той тръгва по стъпките на баща си – за добро или за лошо. Носи пистолет и го използва. Предстоящите събития ще принудят Карл да порасне още по-бързо и да стане по-закоравял, отколкото е в момента.

 

Дарил Диксън (Норман Рийдъс)

Трудностите и премеждията, през които Дарил преминава с оцелелите, превръщат някогашния единак във важна част от групата. Заради уменията си да оцелява, натрупания опит и лоялността той става дясната ръка на Рик. Групата е новото семейство на Дарил, но това не значи, че старото си е отишло завинаги.

 

Маги Грийн (Лорън Коън)

Маги и Глен са по-близки от всякога и връзката им продължава да бъде лъч светлина за всеки в апокалиптичният свят, който на моменти е безнадеждно мрачен. Маги се грижи с обич за баща си – Хършел, и сестра си – Бет, но навън тя показва сила, която изненадва всички. Но всеки човек има граници и Маги ще се изправи срещу своите.

 

Губернатора (Дейвид Морисей)

Губернатора е обаятелният лидер на Удбъри – привидно утопична общност, барикадирана зад високи стени, които той е издигнал от нулата. Губернатора пази жителите на Удбъри от бродещи, осигурява им подслон, храна, дрехи и, може би най-важното, среда, подобна на онази от времето, преди мъртвите да започнат да бродят.

 

Мишон (Данаи Гурира)

Мишон е тайнствената непозната, която спасява Андреа от бродещите с острата си катана. Вярна на иконичния образ от графичния роман на Робърт Къркман, Мишон е тих, но страховит воин. Тя и Андреа тръгват заедно по пътя, но връзката им ще бъде поставена на изпитание, след като Губернатора ги отвежда в Удбъри.

 

Ти Дог (Айрън И Сингълтън)

С течение на времето Ти Дог се интегрира все по-добре в групата и доказва, че е ценен за оцелелите. Освен сила и хумор Ти Дог внася човечност и добрина – качества, безкрайно нужни в този злокобен свят.

 

Каръл Пелетие (Мелиса Макбрайд)

Каръл постепенно се съвзема от чудовищната болка от загубата на дъщеря си и става все по по-смела и независима жена. Намира сили да продължи напред и открива в себе си неподозирано чувство за хумор.

 

Хършел Грийн (Скот Уилсън)

Първоначално Хършел не одобрява методите на Рик и смята, че бродещите страдат от лечимо  заболяване, но сега застава твърдо зад Рик и групата му. Опитът и голямото му сърце го превръщат в бащинска фигура не само за Маги и Бет, но и за всички останали.

 

Бет Грийн (Емили Кини)

Бет изминава дълъг път от отчаянието след смъртта на майка й и ужасяващото й съживяване, което я тласка към самоубийство. Тя е близка с баща си – Хършел, и със сестра си – Маги. Тъй като са на почти еднаква възраст, тя и Карл стават приятели.

 

Мърл Диксън (Майкъл Рукър)

След като се измъква от смъртоносното премеждие почти непокътнат, Мърл попада под крилото на силна фигура – Губернатора. В Удбъри войнственият нрав на Мърл му помага да се издигне и да стане дясната ръка на Губернатора. Удбъри пасва идеално на Мърл, но във вените му тече кръвта на Диксън. Дали ще обърне гръб на лоялността, ако бъде изправен пред избор?

 

„Живите мъртви” Сезон 3

Биографии на актьорите

 

АНДРЮ ЛИНКЪЛН

РикГраймс

Актьор и режисьор с много таланти, АндрюЛинкълн в момента играе ролята на РикГраймс в „Живите мъртви” на AMC. Линкълн беше номиниран за награда „Сатурн” за главна мъжка роля през 2011 г. за работата си в сериала.

Линкълн прави телевизионния си дебют през 1994 г. в сериала Хвърлете мъртвото магаре. Първата му голяма роля е на Едгар Кук в успешната драма на ВВС Такъв е животът. Следват много телевизионни участия, в това число в Жената в бяло, Бомбардировач, Прилики от камък, Светът на спорта с Тревър, Кентърбърийски разкази, Чие бебе? и Излъжи с мен.

Освен ролята на Саймън Кейси в популярната британска телевизионна поредица Учители, която проследява приключенията на учителския състав в класната стая и извън нея, Линкълн прави и режисьорския си дебют в сериала. Учители е номиниран за 6 награди BAFTA между 2002 и 2004 г. и за най-добър британски комедиен сериал на Британските награди за комедия през 2003 г. Линкълн е номиниран за BAFTA и за режисьорски дебют за работата си в сериала. Наскоро той изпълни роля в Живот след смъртта на Стивън Волк, за която спечели награда Златна нимфа за главна роля в драматичен сериал. Той участва и в първия сезон на Ответен удар британски сериал, заснет по едноименния роман на Крис Райън автор на бестселъри и бивш войник от специалните военновъздушни войски.

Линкълн прави дебюта си на големия екран в драмата на Пол Хил BostonKickout от 1995 г. По-известен е обаче с играта си в „Наистина любов” – британска романтична комедия от 2003 г., режисирана от Ричард Къртис. Филмът разглежда различните аспекти на любовта през погледа на много двойки, които в хода на действието се оказват свързани. Линкълн е в ролята на Марк – завеян романтик, тайно влюбен в съпругата на най-добрия си приятел. След другите му филмови участия са EnduringLove, Човешки трафик, Тези глупави неща, Здравей, красавецо, Сцени от сексуално естество, Разбивач на сърца, Произведено в Дагенъм.Той играе Майк Колинс в Moonshot – филм за кацането на Аполо 11 за американската телевизия и Едгар Линтън в Брулени хълмовенаITV.

Талантлив театрален ветеран, Линкълн е участвал в много театрални постановки. Той изпълни ролята на Дейл в ParlourSongна Бътъруърт в лондонския театър „Алмейда”. За разлика от повечето му персонажи, Дейл е надут и безцеремонен 40-годишен мъж, който се изправя пред стреса на остаряването. На сцената е играл в Blue/Orangeна Джо Пенхол в Националния театър (с Бил Найти и ЧиуетелЕджиофор), в драмата на Джонатан ХарвиHushabyeMountain и в Късния Хенри Мос на Сам Шепърд. След повече от десетилетие на сцената, Линкълн се е утвърдил като един от най-блестящите изпълнители на роли на модерни, но несъвършени мъже.

 

САРА УЕЙН КЕЛИС

ЛориГраймс

Сара УейнКелис направи незабравимо впечатление на телевизионните зрители с ролите си на силни и независими жени, поставени в екстремни ситуации. В последно време Келис играе ЛориГраймс в „Живите мъртви” на AMC. Героинята й е емоционалният център на историята, докато се опитва да защити семейството си.

Келис в момента се снима във филм на режисьора на Последен изход 5Стивън Куейл. Филмът разказва историята на група гимназисти, които снимат документален филм за последиците от торнадо. Ще видим проекта в кината през 2013 г.

От 2005 до 2009 г. Келис участва в драмата на Fox„Бягство от затвора” като доктор Сара Танкреди – затворническа лекарка, която става обект на чувствата на главния герой Майкъл Скофийлд (Уентуърт Милър). Сериалът продължава 4 сезона и през 2006 г. печели награда People’sChoice за любима нова телевизионна драма. Същата година е номиниран за „Златен глобус” за най-доър драматичен сериал.

Преди „Бягство от затвора” Келис има много телевизионни участия като ролята на Кейт О’Мали в сериала на CBS “QueensSupreme,” излъчван между 2003 и 2005 г. и на Джейн в сериала на WarnerBrothers„Тарзан” на продуцента Лора Зискин. Келис също така участва и продуцира пилотния епизод на „Tangled” за СВС.

През 2011 г. Келис участва в независимия филм Foreverlandс Джулиет Луис. В центъра на драмата е умиращ мъж с цистофиброза, който тръгва да търси целебен олтар в Мексико със сестрата на свой починал приятел.

През 2010 г. Келис партнира на РупъртФренд и ФорастУитакър в LullabyforPi – филм за изчерпан музикант, който се сприятелява със самотен художник с необичайно име. Филмът дава на Келис възможност да изрази страстта си към музиката като участва в саундтрака със своя оригинална песен.

През 2006 г. тя прави дебюта си на големия екран в главната роля в адаптацията на бестселъра на Джеймс Редфийлд Селестинското пророчество. В този мистичен приключенски филм, който проследява откриването на древни свитъци в джунглите на Перу, Келис партнира на АнабетГиш, ХекторЕлизондо и ЮргенПрочнов.

Сред постиженията на Келис е и първият й филмов сценарии Серенада за Елена, чиито права бяха купени от продуцента КамерънЛама и TheFilmFarm. Адаптиран от детската книжка на КембълГийслин, Серенада за Елена разказва за момиче, което прекосява мексиканската пустиня, за да стане стъклар.

Келис е родена в Илинойс, родителите й са колежански професори, но прекарва детството си в Хонолулу, Хавай. От ранна възраст показва интерес към актьорството и участва в множество пиеси на независимата школа Пунаху. През 2002 г. тя става магистър по изящни изкуства на Националната театрална консерватория в Денвър. По време на престоя си там Келис участва в няколко продукции на Денвърската театрална трупа. Келис е бакалавър по драматично изкуство от колежа Дартмут с втора специалност феминистки науки и научна степен по туземска теология.

През 2002 г. Келис започва да работи за Международния комитет за спасение (IRC), който привлича внимание към хуманитарните нужди на бежанците от цял свят. Те предлагат животоспасяващи лекарства и помощ на бежанците, принудени да живеят извън родината си заради войни и бедствия. Като внучка на бежанец, тази кауза е много близка до сърцето й. Миналото лято (2011)Келис бе избрана за глас на организацията IRC.

В момента тя живее в Британска Колумбия, Канада.

Коментари (0)

Публикувано в на 14 октомври 2012 г.