Жерар Депардийо в „Палавниците“ по БНТ – видео

Акценти от филмовата програма на БНТ от 6.01. до 12.01.2014 г.

ПЕТЪК – 10.01.2014

00.50 – МЕЧТАТЕЛИ /Франция, Италия, Великобритания, 2003 г/
THE DREAMERS
Сценарист: Гилбърт Адеър. Режисьор: Бернардо Бертолучи. Оператор: Фабио Чанкети. В ролите: Майкъл Пит, Ева Грийн, Луис Гарел и др.

Гледай видео анонс онлайн

Оставени сами в Париж, докато родителите им са във ваканция, Изабел и Тео канят Матю, млад американски студент, да остане в техния апартамент. Там те живеят по свои собствени правила и експериментират с емоциите и сексуалността си. Историята е разказана на фона на бушуващите политически събития в Париж през 1968 г.

субтитри

СЪБОТА – 11.01.2014

01.15 – ПАЛАВНИЦИТЕ /Франция, 1974 г/
LES VALSEUSES
Сценарист: Бертран Блие, Филип Дьомарке. Режисьор: Бертран Блие. Оператор: Брюно Нюитен. Музика: Стефан Грапели. В ролите: Жана Моро, Жерар Депардийо, Миу-миу, Патрик Дьоваер, Изабел Юпер, Мишел Пейрелон, Жерар Букарон, Ева Дамиен, Клод Верне и др.

Гледай видео анонс онлайн

Животът на двама нехранимайковци, които скандализират хората, крадат, убиват, бягат от полицията и от правосъдието. Непораснали момчета, неразбрани, осъждани от всички, те откриват необходимостта от обич, любов и разбиране.

Субтитри

НЕДЕЛЯ – 12.01.2014

19.00 – Виж Би Би Си: ИЗКЛЮЧИТЕЛНИ ЖЕНИ: МАРИЯ МОНТЕСОРИ /Великобритания, 2011 г/
Мария Монтесори е италиански психиатър и педагог. Създава възпитателен метод, основан върху усещанията. Благодарение на тях детето укрепва своя зараждащ се „Аз”.

20.45 – БЕЗКРАЙНА СИНЕВА /Франция, САЩ, Италия, 1988 г/
LE GRAND BLEU
Сценарист: Люк Бесон, Робърт Гарланд, Жак Майол. Режисьор: Люк Бесон. Оператор: Карло Варини. Музика: Ерик Сера. В ролите: Розана Аркет, Жан-Марк Бар, Жан Рено, Серджо Кастелито, Марк Дюре и др.

Гледай видео анонс онлайн

Историята започва през 60-те години в Гърция. Цяла сюрия деца се забавляват като се гмуркат в морето, за да проверят кой задържа дъха си най-дълго. Бащата на Жак е водолаз, който се гмурка, за да изхранва момченцето си и брат си. Но при едно спускане се удавя. Двайсет години по-късно синът му – Жак Майол прави експерименти с гмуркането си. Той е в Андите, където се гмурка в замръзнало езеро. Джоана е млада американска застрахователка, която пристига на място, за да се запознае с обстоятелствата около потънал камион с оборудване и експериментите на д-р Лоуранс. Джоана е поразена от Жак, когото следва в Сицилия, на първенството на свободно гмуркане. Там Жак среща стария си приятел и съперник от Гърция – Енцо. Двамата се състезават за титлата. Но никой не може да достигне времето под вода на Жак. Енцо се удавя, а Жак плува с делфините, като оставя на брега бременната Джоана.

субтитри

Коментари (0)

Публикувано в на 6 януари 2014 г.