Земетресението в Непал – филм от Discovery Channel с онлайн видео и снимки

Земетресението в Непал – филм от Discovery Channel

Discovery Networks International излъчва нов документален филм, посветен на земетресението в Непал

„Вторичен трус: Бедствие в Непал” изследва науката на сеизмологията и поредицата разрушителни земетресения в Непал

Discovery Networks International обяви излъчването на „Вторичен трус: Бедствие в Непал”, нов документален филм, който изследва земетресението с магнитут от 7,8 по Рихтер в Непал на 25-и април, 2015 г. и последващия вторичен трус от 7,3 по Рихтер на 12-и май, 2015 г. Едночасовият филм ще бъде излъчен на 1 юни, от 23:00 ч. по Discovery Channel.

Разрушителното земетресение, което разтърси Непал в края на април, причини огромно унищожение и доведе до смъртта на повече от 8 000 души, включително 18 алпинисти в базовия лагер на Еверест, които бяха затрупани от лавина, вследствие на труса. Исторически сгради в центъра на столицата Катманду бяха сринати със земята, а редица стари семейни домове изчезнаха под облаците прах.

Вторичен трус: Бедствие в Непал” ще включва интервюта с експерти и сеизмични симулации, с които науката обяснява земетресенията. В документалния филм присъстват видео кадри от спасителните акции в Катманду, новинарски репортажи и ексклузивно представяне на новите технологии и изследвания, които се правят, за да помогнат на човечеството да предвижда и да се справя по-добре с природните бедствия. „Вторичен трус: Бедствие в Непал” ще разкрие пред зрителите завладяващите истории на оцелелите след стихията, сред които самайка, чието дете е било затрупано в продължение на 22 часа и студент, който се озовава под многоетажна сграда на площад Дурбар. Документалният филм ще разкаже и историята на младоженци, които биват затрупани от лавина, докато са в базовия лагер на Еверест. Видеа и още кадри, споделени в социалните медии и направени от очевидци, ще допълнят страховитата картина на разрушението.

„„Вторичен трус: Бедствие в Непал” отвежда зрителите директно в сърцето на едно от най-ужасяващите земетресения в човешката история”, коментира Елизабет МакИнтайър, Вицепрезидент, „Продукция и развитие”, Discovery Networks International. „Този спиращ дъха филм покрива всички аспекти на бедствието – от науката зад събитията, до личните истории на хората, които са ги преживяли.”, допълва Елизабет МакИнтайър.

Коментари (0)

Публикувано в на 22 май 2015 г.