Зелен чай пази от стареене и рак

Първа помощ при остър инфаркт на миокарда и кои са животоспасяващите действия на болния и близките – тази неделя, от 8:00 в Духът на здравето по bTV

Тази неделя „Духът на здравето” ще започне с внимание към най-големия човешки орган– кожата. Тя е огледало на цялостното ни здравословно състояние и има изключително важна роля за правилното функциониране на организма. По темата – „Стареенето на кожата като медицински, а не естетичен проблем”, д-р Неделя Щонова ще разговаря с дерматолога д-р Евгений Христозов.

Какви са основните грижи, които трябва да полагаме против стареенето и как да се научим да разпознаваме и различаваме козметичните от дерматологичните проблеми на кожата? Какви са видовете стареене и защо зеленият чай е не само един от най-мощните антиоксиданти, който блокира стареенето, но и спомага превенцията на злокачествени заболявания? –отговори на тези въпроси зрителите ще получат от полезните съвети на д-р Христозов.

Как да разпознаем инфаркта? Силна болка или тежест в гърдите, понякога придружени с изпотяване, гадене и смъртен страх – това ли са основните симптоми и какви са най-важните първи животоспасяващи действия до идването на Бърза помощ?  На тези въпроси ще отговори доц. Елина Трендафилова  – началник на отделението по спешна кардиология към Национална кардиологична болница.

Рубриката „Сладко училище” или Заедно срещу диабета обръща внимание на едно от сериозните усложнения на диабета, а именно гангрената. Проф. Иван Поромански, ръководител на Клиниката по гнойно-септична хирургия към „Пирогов“ ще представи златните съвети срещу развитие на диабетно стъпало. Всичко това зрителите ще видят тази неделя от 8:00 часа сутринта в „Духът на здравето” по bTV.

Гледай видео записи от предаването онлайн.

Коментари (0)

Публикувано в на 28 март 2013 г.