Зациклиха ли магистралите и санирането? Плевнелиев в „На 4 очи“

„На ч очи” с Цветанка Ризова – неделя, 17:45 ч. по Нова телевизия
Гости: Ани Владимирова, Росен Плевнелиев и Стефан Гамизов

Биг брадър за политиците? Ани Владимирова – психолог на най-популярното риалити шоу у нас ще направи психопортрети на водещите български политици. Двете с Цветанка Ризова ще разговарят  за телевизионното шоу като огледало на нравите в България, както и за най-нестандартните типажи в предаването.

Разговорът с министър Росен Плевнелиев ще е свързан основно с  големите проекти като „Тракия”, „Марица” и „Люлин” – трите магистрали, които правителството обеща да построи до края на мандата си. Ще има ли европейско финансиране за тях, ще издържат ли на кризата тези проекти и  на какво се дължи драстичният спад в цените на офертите – кризата ли е причината за това или предишните правителства са сключвали договори прекалено на широко? И какви са гаранциите, че евтиното строителство ще е и качествено. Има ли риск да загубим европейски пари по инфраструктурните проекти у нас?

Освен магистралите, кога ще имаме и качествени второкласни пътища – статистиката е, че най-много катастрофи стават именно по второкласната пътна мрежа. Има ли неразплатени пари към фирми, извършвали държавни поръчки за регионалното министерство? Какви скрити договори и анекси откри в мррб министър плевнелиев? Спря ли изтичането на средства към безсмислени проекти?

Освен  всичко друго, Плевнелиев е министърът, който отговаря за санирането на панелките – как и с какви средства ще бъде решен този проблем?

На финала на предаването: Фалира ли тайният проект „нула” –  разговор със Стефан Гамизов.

Коментари (0)

Публикувано в на 27 май 2010 г.