Защо тая държава прави „На инат“ на Янка Рупкина! (ВИДЕО) с онлайн видео и снимки

Защо тая държава прави „На инат“ на Янка Рупкина! (ВИДЕО)

Янка Рупкина в „На инат” по ТВ7: Не съм получила нито стотинка от „Мистерията на българските гласове”

Народната певица Янка Рупкина, която с гласа си покори целия свят, не е получила нито стотинка от „Мистерията на българските гласове”.

Това разказа самата тя в четвъртък вечер в студиото на „На инат” по ТВ7.

„Аз бях първата солистка на хора, който наистина стана известен в цял свят, но всички пари от „Мистерията на българските гласове” влязоха в БНР, после в БНТ” – заяви певицата пред водещия Марк О’Селски и допълни, че парите от музиката на „Трио българка” също са отишли другаде.

„Може ли да се каже, че България не умее да цени своите таланти?” – попита първият анимационен водещ у нас. „Нашият народ цени талантите си, всички хора ни обичат, не можете да си представите, колко ни обичат. Но от хората, които избираме, нищо не става” – отговори певицата.

Оказа се, че Янка Рупкина празнува рождения си ден три пъти в годината, веднъж на датата, на която е родена, после на датата, на която е записана в родилния дом и не на последно място – на датата, когато по чудо оцелява в самолетната катастрофа декември 1971 г. Тогава загиват Паша Христова и половината оркестър „София”.

„Сигурно съм си имала късмета да живея. Бог ми е дал повече години, за да съм полезна на тази държава и на моя народ” – сподели Рупкина.

Тя разказа, че катастрофата, обявена за нелепа случайност, всъщност не е плод на случайност.

„Истината я знаят хората, които я предизвикаха, но не ги знаем кои са. С колегите, с които пътувахме за Алжир, тръгнахме с цел да представим страната и фолклора ни, но явно е имало и хора със задни мисли. Оказа се, че има два самолета, ние трябваше да излетим първи, но в последния момент смениха самолетите и излетяха някои другари преди нас, а ние останахме с другата машина. Това ми казаха мои колеги, след като дойдох на себе си след катастрофата. Възможно е тези другари да са били цел на атентата, а не музикантите от другия самолет” – спомни си оцелялата по чудо народна певица.

Тя изрази огорчението си, че и досега няма нито една паметна плоча на загиналите и никой не се е погрижил за оцелелите. „Най-тъжното е, че държавата не помисли за никого от нас” – заключи Рупкина.

На инат 11.11.10 (цялото шоу)

Коментари (1)

Публикувано в на 12 ноември 2010 г.