Защо едно дете би убило човек – Crime & Investigation Network

Crime & Investigation Network – програмни акценти февруари 2014 г.

Нова и ексклузивна поредица – ДЕЦА УБИЙЦИ
Четвъртък, от 20 февруари, 22,30 ч.

“Деца убийци” представя ужасяваща и разтърсваща картина на объркания живот на деца, извършили убийство. Посредством разкази на очевидци, психологически изследвания и разтърсващи художествени възстановки тази нова поредица анализира какво мотивира едно дете да извърши кошмарно и понякога просто невъобразимо криминално деяние. В отделните епизоди са представени различни деца престъпници и техните актове, както и правните действия спрямо престъпленията от страна на непълнолетни в Канада, САЩ, Обединеното кралство и Франция.

Нова и ексклузивна поредица – ПОРТРЕТИ НА СЕРИЙНИ УБИЙЦИ
Понеделник, от 24 февруари, от 22,30 ч.

Трима отлично обучени и успешни криминални профайлъри представят на зрителите обърканата психика и зловещи деяния на някои от най-жестоките серийни убийци в историята на Америка. Всеки едночасов епизод обрисува портрета на конкретен известен сериен убиец. Интервюирани са и следователите, работили по престъпленията, както и очевидци, а в редица случаи – и самите убийци. Сред профайлърите са Джим Клементе, пенсиониран старши специален агент от ФБР и бивш прокурор от Ню Йорк, работил като консултант и съсценарист за хитовия сериал “Криминални умове”. Също така ще видим и Лора Ричардс, напуснала Скотланд ярд, за да работи като консултант към британската Асоциация на старши полицаите, а също и Джеймс Фицджералд, бивш полицай – следовател и старши специален агент от ФБР.

Нова и ексклузивна поредица – ГАНГСТЕРСКИ СВЯТ
Събота, от 1 февруари, 23,30 ч.

“Гангстерски свят” представя някои от най-известните улични банди в Америка. Повечето подобни групировки се раждат от стремежа към Американската мечта, когато имигранти пристигат в страната в търсене на нови възможности, но преживяват бедност, изолация и насилие. В отговор на това се появява бандата – обичайно като форма на защита на членуващите в нея и местните жители, но постепенно придобива хищнически вид и атакува именно хората, които уж предпазва. С помощта на ексклузивни интервюта и рядко показвани кадри поредицата ни представя поглед отвътре към тези банди от гледната точка на членовете им и полицаите, действащи да осуетят деянията им.

Нова и ексклузивна поредица – ПЪРВИТЕ 48 ЧАСА
Всяка вечер без събота и неделя, от 3 февруари, 00,30 ч.

В медицината го наричат “критичния час”, а при криминалните разследвания това са “първите 48 часа”. Който и следовател да попитате, ще ви каже, че ако не установят улика, не определят заподозрян или не извършат арест в рамките на първите 48 часа, шансът им да разрешат случая намалява наполовина. “Първите 48 часа” проследява работата на следователи от отдел “Убийства”, докато се надпреварват с времето в разследването на престъпления. Едночасовото предаване представя различни следователи от няколко подбрани екипа от “Убийства”, докато работят по сензационни случаи, при които 48-те часа изтичат неумолимо.

Коментари (0)

Публикувано в на 29 януари 2014 г.