„Защо е толкова хубаво да правим секс?“ – „От любопитство“ по Discovery с онлайн видео и снимки

„Защо е толкова хубаво да правим секс?“ – „От любопитство“ по Discovery

Discovery Channel отговаря на най-важните житейски въпроси в нова поредица

От 26 септември редица известни личности и холивудски знаменитости дават старта на „От любопитство“

Питали ли сте се някога какъв би бил животът, ако можехме да живеем вечно? Какво би се случило, ако ни нападнат извънземни? Защо съществува оргазмът и как функционира той? Добре дошли в света на „От любопитство“, от 26 септември, всеки понеделник от 22:00 часа.

Създателят на Discovery Channel Джон Хендрикс повежда зрителите на една необикновена експедиция. Пътуване, в което ще бъдат разкрити най-предизвикателните въпроси, които всеки един любознателен човек си задава. От 26 септември тази телевизионна поредица ще накара всеки един човек да погледне на света по един изцяло нов и много провокативен начин.

„Желанието ни да задоволяваме любознателността на телевизионните зрители е причината да създадем Discovery Channel през 1985 г. Поредицата  „От любопитство“ (оригинално заглавие „Curiosity“) е основополагаща за развитието на канала, защото тя отвежда тази наша мисия на едно следващо ниво. Любопитството е двигателят, който е подтиквал всяко едно откритие на нашата ера. Всяка седмица сериите на „От любопитство“ ще уловят това фундаментално усещане за чудо и ще представят интригуваща визуализация на търсенето на отговори от нашите умове“, коментира Джон Хендрикс, основател и председател на медийната компания Discovery Communications.

За да направи пътуването още по-интересно и ангажиращо, всеки епизод на „От любопитство“ ще бъде воден от световни величия. В търсене на отговор дали Господ е създал вселената зрителите ще бъдат в компанията на Стивън Хокинг. Носителят на награда „Оскар“ Морган Фрийман ще изследва дали има паралелна вселена. Маги Гиленхал ще отговори на въпроса „Защо е толкова хубаво да правим секс?“, а звездата от филма „Аватар“ и сериала „Изгубени“ Мишел Родригез ще пита „Дали човечеството би оцеляло след нападение на извънземни?“. Журналистът Морган Спърлок ще търси отговор на въпроса „Ако живеем като пещерните хора, това би ли подобрило нашето здраве?“, Адам Савидж от „Ловци на митове“ ще провери дали можем да живеем вечно, а носителят на награди за режисура и водещ на предаването „Мръсната работа“ Майк Роу, ще разкрие тайните живи организми, които живеят в нашето тяло.

„От любопитство“ задава и отговаря на най-фундаменталните въпроси, пред които е изправен светът днес. Всеки епизод на поредицата е посветен на един вечен въпрос в науката, технологията или обществото. Има ли Създател? Доколко е вероятно да има алтернативна вселена? Можете ли да разберете как точно ще умрете и ще искате ли да знаете? Дали някои хора са генетично предразположени към насилие? Дали пътуването във времето наистина е възможно?

ОПИСАНИЕ НА ЕПИЗОДИТЕ

Епизод 1: Как е възникнала вселената?

Стивън Хокинг разкрива личната си, завладяваща визия за отговора на най-големия въпрос, който всички си задават – кой или какво създаде вселената, в която живеем? В продължение на векове религията и науката умуваха над въпроса, обясняващ възникването на вселената. Как е създаден света? Могат ли законите на природата, да съществуват съвместно и наравно с вярата в Бог? Смесвайки авангардни компютърно генерирани графики с безпрецедентно количество научни факти, проследявайки времето от древните открития на Галилео до научните пробиви на Айнщайн, Хокинг твърди, че простите свойства на нашата Вселена далеч надхвърлят възможностите на невидимата ръка на Господ.

Епизод 2: Каква е ролята на оргазма?

Сексуалното удоволствие е сред най-ценените, най-значимите и най-богатите опити, познати на човека. Но оргазмът е истински научен пъзел. Маги Гиленхал ще преведе зрителите на Discovery Channel през това вълнуващо разследване. При мъжете, оргазмът  спомага отделянето на сперматозоиди. Но при жените, ролята му е неизвестна. Някои хора смятат, че това е просто един „бонус“, други, че той играе ролята на средство, което подпомага зачеването. В този епизод, ултразвуковото сканиране, ЯМР изображенията, и научното проследяване на пътуването на сперматозоидите към фалопиевите тръби показват, че това е едно много сложно устройство, което е еволюирало, за да ни ръководи при избора на партньор, ДНК, и дори спомага оплождането на най-подходящите яйцеклетки в най-подходящото време.

Епизод 3: Има ли паралелна вселена?

Тъй като Вселената е практически безкрайна, то възможно ли е да повярваме, че накъде другаде съществуват версии на нас самите? Някъде отвъд пространството и времето, които ние познаваме? Докато изследват границите на физиката и космоса, учените започват да вярват, че съществуват паралелни вселени и че те биха могли да определят съдбата на човечеството. Морган Фрийман ни отвежда на пътешествие, за да разберем как и къде съществуват тези други светове и си задава въпроса, какво ще се случи, ако бихме могли да пътуваме от един свят в друг.

Епизод 4: Извънземно нашествие – случва ли се?

Чели сме книги и сме гледали филми. „Война на световете“, „Денят на независимостта“, а скоро и „Извънземно“ в 3D. Но всички те са фикция, нали? А може би не. Модерната наука предполага, че извънземните могат да бъдат много реални, и че може би не са толкова мили като Извънземното. Мишел Родригес събира най-добрите учени, военни стратези и писатели, за да пресъздаде с помощта на Discovery Channel, какво би се случило, ако и когато извънземните атакуват.

Коментари (0)

Публикувано в на 9 септември 2011 г.