Започва „Истанбулска приказка“ по Нова – на мястото на „Под липите“!

Една „Истанбулска приказка” за бедни и богати започва на 18 октомври по Нова ТВ

Една от главните роли се изпълнява от Човекът-глас или д-р Кимбъл, както го наричат в Турция, у нас Четин Текиндор е познат като бащата на Аси от сериала „Гордата Аси”…

Още една красиво разказана история от Турция започва в ефира на Нова ТВ на 18 октомври. „Истанбулска приказка” представя сагата на две семейства – богато и бедно… Сериалът ще се излъчва на мястото на „Под липите”, чиито нови епизоди продължават по „Диема фемили”, всеки ден от 22:00 ч.

Истанбулска приказка” ще гледаме всеки делничен ден от 16:30 ч., а повторенията ще се по „Диема фемили” от 14:30 ч.

Една от ключовите роли в „Истанбулска приказка” се изпълнява от Четин Текиндор, известен в родината си като Човекът –глас или д-р Кимбъл, а у нас като бащата на Аси в „Гордата Аси”. Той е озвучил десетки роли в чуждестранни филми и сериали, а дублирането му на д-р Кимбъл в „Беглецът” го направи много известен. Освен участие в над 50 театрални постановки, 64-годишният сега актьор успешно играе и в киното. Той има няколко награди за ролята си в „Баща ми и сина ми”, за която казва, че за първи път е харесал играта си, както и награда за най-добър актьор на Анкарския филмов фестивал през 2003 година за ролята си във филма „Среща”.

Четин Текиндор се е женил и развеждал два пъти с една и съща жена – красивата Зерин, актриса и художничка, която е запазила и досега неговото име. За първи път двамата се женят, когато Зерин е била само на 22 години. Тя била студентка по театрално майсторство, а той играел главната роля в нашумяла пиеса. Тогава Четин бил на 40 години, бил доста известен и имал много почитателки. Малко след запознанството им Четин поканил за първи  път Зерин да излязат заедно и двамата се срещнали в китайски ресторант. Той й казал, че иска да се ожени за нея и тя без много да му мисли приела. Но тъй като  почти не се познавали, трудно свикнали един с друг и след десет месеца се развели. След известно време решили отново да се съберат и по време на брака им се родил сина им Хира, който сега е на 20 години и учи филмова режисура в Лондон. Прощъпулникът му обаче е пред камерата като актьор в рекламно филмче, в което се снима заедно с баща си.

46-годишната  сега Зерин казва, че и след двата развода със Четин са останали добри приятели. Тя казва, че не е романтичка и любовта сега не е в центъра на живота й, както е било в младостта. Освен театрално майсторство, Зерин има и художествено образование и има досега осем самостоятелни изложби.

През септември по турската Шоу ТВ започна нов сериал с участието на  Четин Текиндор, в който той играе един от най-приближените до основателя на турската република Мустафа Кемал Ататюрк в последните му години. Миналия сезон той игра и в игрален филм за Ататюрк заедно с Халит  Ергенч (Онур от „1001 нощ”). Филмът „Нашият урок: Ататюрк” бе посрещнат с голям  интерес в Турция, а през май бе представен в Ню Йорк.

Галерия от филма:

istanbulska_prikazka

Атмосфера от филма:

Коментари (0)

Публикувано в на 4 октомври 2010 г.