„Загадъчни убийства“ – те умряха, но влязоха по Viasat History!

Премиера на 7 ноември – 5 декември по Viasat History
Загадъчни убийства
Оригинално заглавие: A Most Mysterious Murder
Държава: Великобритания
Година: 2005
Жанр: драма

Класическа драматична поредица, представяща пет истински убийства – мистерии. Награденият с „Оскар” сценарист Джулиан Фелоус е в ролята на исторически детектив, който ще ни отведе назад в миналото, за да анализираме заедно и да разплетем загадката на пет истински неразкрити убийства. И петте случая са подбрани нарочно въз основа на тяхната уникалност и поради различните възраст, пол и социална принадлежност на жертвите, а също и различната среда, регион и епоха, при които са се станали убийствата, наред с различните методи на извършването им.

Епизод 1:
На 21 април 1876 г. Чарлс Браво (Майкъл Фасбиндър), младоженец, с много врагове, умира вследствие на отравяне с антимон. Джулиан Фелоус разследва този необичаен случай, скандализирал викторианска Англия и останал неразрешен и до днес.

Епизод 2:
В началото на миналия век в отдалечено населено място в Съфък, по време на една от най-страшните бури, преживявани някога от местните хора, красивата млада прислужница Роуз Харсънт е убита по изключително жесток начин. Роуз е била бременна от няколко месеца и неомъжена. Джулиан Фелоус разследва трагичната история, в която една силно религиозна общност е разединена от насилие, страст и скандал.

Епизод 3:
През една мъглива нощ в отдалечено викторианско имение,разположено високо на обрасъл с храсталаци хълм в Чешър, обграден от градчета с памучни фабрики, богат индустриалец е застигнат от преждевременна смърт, докато неговите слуги и племенничката му (препъваща се във вечерната си рокля) изтичват в мрака, търсейки помощ, а съпругата му смело бие наскоро поставената камбана за тревога. Джулиан Фелоус разкрива една история за незадоволени страсти, както и за тежестта на богатството и бащинския деспотизъм.

Епизод 4:
Докато Втората световна война бушува в Западния свят, в Кения членовете на привилегированата Долина на щастието се забавляват като за последно. За лорд Ерол обаче този безгрижен живот приключва по злополучен начин. Една вечер Ерол е прострелян от близко разстояние в главата, недалеч от Найроби. Джулиан Фелоус се отправя към Кения, за да се опита да разгадае това небезизвестно убийство, извършено в жегата на Африка и в загадъчните среди на колониалния клуб „Мутайга”.

Епизод 5:
Когато главата на фамилията – Вайълет Сидни, третият и най-възрастен член на семейство от висшата средна класа, обитаващо Кройдън в края на 20-те години на миналия век, умира след кратко боледуване, по време на което тя се страхува, че е била отровена, скоро се появяват подозрения. Аутопсията след смъртта на Вайълет установява следи от арсеник. Следват две ексхумации и полицията вече търси сериен убиец. Джулиан Фелоус ни представя една завладяващо мрачна и загадъчна картина на живота на средната класа във Великобритания в края на 20-те.

Коментари (0)

Публикувано в на 26 октомври 2010 г.