Задава се нова седмица с филмови хитове по PRO.BG (+програма)

Акценти от филмовата програма на PRO.BG за седмицата 24-30 май

„Вещи в занаята” – понеделник, 24 май от 15:00 часа
Оригинално заглавие: The Craft, 1996 (Сони)
Жанр: трилър, ужаси
Участват: Робин Тъни, Феруса Болк, Нийв Кемпбъл, Асумпта Серна, Рейчъл Тру, Скийт Улрих.
Режисьор: Андрю Флеминг

За Сара (Робин Тъни) преместването в Лос Анжелис е още един шанс да бъде аутсайдер. Тя не се чувства добре сред тълпата от студенти в академията “St. Benedict”, докато не среща три млади жени, които изпитват същото чувство. Нанси (Файруза Болк), Бони (Нийв Кемпбъл) и Рошел (Рейчъл Тру) никога няма да се слеят с тази тълпа. Те едва се понасят една друга. Но заедно със Сара, техният живот ще се промени по начин, по който не са подозирали. Те ще научат, че да си аутсайдер означава да имаш собствена сила. Те ще станат вещи в занаята…

„Смъртоносна битка” – сряда, 26 май от 23:15 часа
Оригинално заглавие: Mortal Kombat: Conquest, 1998 (Уорнър)
Жанр: екшън, сериал – от 26 Май, Понеделник – Четвъртък, 23:15 часа
Участват: Паоло Монталбан, Джеф Мийк, Кристана Локън

Кунг Лао (в ролята Паоло Монталбан) е младо момче, което за кратко време обаче се превръща под ръководството на Рейдън (Джеф Мийк) в победител в Смъртоносна битка. Въпреки че иска да се ожени за приятелката си Дженифър, съдбата му отделя съвсем друга пътека. Сиро е бодигард на Дженифър, до момента в който не е уволнен от баща й. След смъртта й той доброволно се присъдиниява към Кунг Лао в борбата му срещу отвъдното. Тажа (бъдещата терминаторка Кристана Локън) е обикновена крадла. Случайността я среща с Кунг Лао и Сиро. След като взаимно си спасяват живота с Кунг Лао тя решава да му помогне в похода му срещу злото. Откъм лошата страна е властелинът Шао Кан (куриозно, и тази роля е на Джеф Мийк), но много по-различен и зрелищен отколкото го виждаме във втория филм. Този път той е обхванат от необяснимата параноя, че някой иска да го убие и желае по-скоро да приключи със Земята. Шан Цунг също е тук, но като негова главна цел през цялото време е смъртта на Кунг Лао.

„Внимавай с непознати” – петък, 28 май от 22:45 часа
Оригинално заглавие: Never Talk to Strangers, 1992 (Сони)
Жанр: трилър
Участват: Ребека де Морни, Антонио Бандерас и др.
Реж: Питър Хал

В свят, в който любовта не винаги и безопасна, доверието може да се окаже смъртоносно… Доктор Сара Тейлър е криминален психолог с добра интуиция, силна проницателност и аналитичен ум. Тя успява да разкрие манипулациите на серийния убиец Макс Чески в опита му да се представи за невменяем, за да избегне смъртна присъда. Докато пазарува в магазина, тя се запознава със странен мъж – очарователен и тайнствен, предизвикателна комбинация от невинност и опасност, която разбива емоционалните й бариери.

„Последните дни на диското” – събота, 29 май от 22:45 часа
Оригинално заглавие: The Last Days of Disco, 1998 (Уорнър)
Жанр: музикална комедия
Участват: Макензи Остин, Хлое Севини, Крис Айгиман, Мат Кийслар, Кейт Бекинсейл
Режисьор: Уит Стилман

Две красавици, току-що завършили колеж – Шарлот и Алис, през нощта загърбват своята работа и неприветливия си апартамент. Те се развихрят на дансинга на най-популярния нощен диско- клуб. Действието се развива през 80-те години – времето, в което дискомодата вече залязва и изплува модата на ню-уейва. Приятна изненада за всички фенове на диско-музиката е появата в малка роля на звездата от “Флашданс” Дженифър Бийлс.

„Супер!” – неделя, 30 май от 16:30 часа
Оригинално заглавие: Gorgeous / Boh lee chun, 1999 (Сони)
Жанр: Екшън, Комедия, Романтичен
Участват: Джаки Чан, Емил Чау, Шу Ки, Брадли Джеймс Алан, Кен Ло
Режисьор: Винцен Кок

Когато Бу (Шу Ки) – пленителна млада жена от рибарско градче в Тайван попада на романтично послание, поставено в бутилка, с подпис “Албърт”, тя заминава за Хонконг, за да търси любов и приключения. След като открива Албърт (Тони Люнг), който, за съжаление, има съвсем други планове, тя се влюбва в елегантния богат бизнесмен Си Ен Чан (Джаки Чан – “Кой съм аз?”, “Час пик”). Когато приятелят на Бу от Тайван успява да я проследи и врагът на Чан – Ло (Емил Чау) изпраща американски шампион по бойни изкуства, за да му направи живота черен, започва да става напечено. За пореден път суперзвездата на екшъна Джаки Чан доставя удоволствие на публиката с няколко секващи дъха каскади в наситената с екшън комедия СУПЕР.

„Пряко включване” – неделя, 30 май от 22:00 часа
Оригинално заглавие: Frequency, 2000 (Уорнър)
Жанр: драма, научна-фантастика, трилър
Участват: Питър Макнийл (І) , Денис Куейд, Андре Брофър, Ноа Емерих, Дж. Питър Робинсън, Джим Кавийзъл, Джона Хил, Майкъл Цера, Майкъл Сера, Джеймс Кавийзъл, Елизабет Мичъл, Бил Караро

По време на изключително рядко настъпващи атмосферни влияния Джон открива старата любителска станция на баща си. Той влиза във връзка с човек, с когото разговаря за събития с много стара дата и, който не живее в настоящето. Изуменият Джон открива, че това всъщност е баща му. Твърдо решен да промени трагичното събитие от миналото, Джон го предупреждава за грешката, която е допуснал някога и, която ще струва живота му. Франк следва предупреждението на сина си и инстинкта си, но скоро и двамата мъже осъзнават, че промяната на миналото не може да остане без последствия. Джон ще си възвърне баща си, но ще загуби майка си.

Коментари (0)

Публикувано в на 22 май 2010 г.