За сефте: Гледай „Пирин фолк“ онлайн на живо по интернет

Пирин фолк на живо в интернет, очакват се милиони зрители

Предстоящият международен фестивал „Пирин фолк” ще бъде излъчван на живо в интернет, съобщи Директора на фестивала Валентин Пензов.

На територията на Летния театър в Сандански, където по традиция ще се проведат фестивалните вечери е монтирана и тествана специална система, която ще дава кристална картина и хубав звук за всички, които ще гледат Пирин фолк в интернет.

Официалния сайт на фестивала www.pirinfolk.com ще излъчва всичко от фестивала без да се прекъсва сигнала за реклами или паузи. Това се прави за първа година и по този начин няма да бъде зависим от музикалните телевизии и ограничението за излъчването в ефир.

Понакога изпълненията или песните на участниците надхвърлят телевизионното време и затова беше взето решение всичко да се излъчва на живо в интернет, за да няма ощетени, сподели Пензов и допълни, че според предварителните разчети аудиторията на Пирин фолк от 2.5 мил. зрители ще се увеличи почти двойно.

Пирин фолк се обръща изцяло към зрителите на Балканите, фестивалът трябва все повече да се развива в тази насока и затова разчита изцяло на млада и активна зрителска група, която да бъде привлечена от качествените изпълнители и хубави песни, са убедени организаторите.

Вече е почти изграден декорът на Пирин фолк, монтира се осветлението и танцовите формации и ансамблите репетират усилено преди първата петъчна репетиция за изпълнителите.

Първите снимки на новия декор ще бъдат разпространени в петък сутринта, за да може да се задържи по-дълго изненадата за публиката и зрителите.

БНТ държи ексклузивните права за излъчването на „Пирин фолк”, напомниха от община Сандански.

Коментари (0)

Публикувано в на 30 август 2011 г.