Йоанна от Дийп зоун поема предаване по БНТ

Продуцент на новото шоу е Жоро Пентаграма

В интервю за вестник „24 часа“ Екатерина Генова, директор на Дирекция „БНТ Свят и региони“, разкрива предстоящи промени в ефира на БНТ 2.

Най-важните акценти основно са два – ново предаване „Очевидец“ с Йоанна Драгнева и обединяването на регионалните сутрешни блокове в един. Това се налага заради цифровизацията.

Извадки от интервюто на Цветелина Шенева с Екатерина Генова:

– Ще има ли нови предавания в програмата на БНТ 2?

– Започваме ново предаване от 7 април, с което отново ще разчитаме на активността на зрителите. То ще е конкурс за любителска, но репортерска снимка. Всеки ден стотици хиляди хора качват във фейсбук снимки за това какво се случва около тях, как реагират на действителността. Идеята да „вкараме“ тази фотографска активност от фейсбук в тв екрана е на Жоро Пентаграма. Конкурсът ще е всяка седмица. Кратки анонси ще се излъчват през делничните дни, а в края на седмицата в предаването ще се обобщават темите, вълнували зрителите, и ще се избира снимка на седмицата. Най-добрата ще носи награда на своя автор – фотографски принадлежности.

– Как зрителите да пращат снимките си?

– Снимките ще се публикуват на фейсбук страницата на „Очевидец“. Жоро Пентаграма е продуцент на предаването, което ще се излъчва всяка неделя от 15 ч. Водеща ще е Йоана, популярна от „Дийп зоун проджект“. Снимките могат да бъдат от цяла България и от чужбина.

– Ще се промени ли програмата на канала след цифровизацията?

– Тогава тя ще изглежда по друг начин, тъй като мултиплексът няма техническа възможност да осигури т.нар. разпад на регионални прозорци (по едно и също време да се излъчва различно съдържание в петте региона). От 1 септември регионалните предавания ще се излъчват в национален ефир, като ще се редуват по определена схема. Сутрешният ни блок ще представя какво се случва на основни места в София, Варна, Пловдив, Русе и Благоевград, а репортери от петте центъра ще се редуват за включване в национален ефир. Такива ще бъдат и новините ни – вече няма да има регионални „прозорци“ за София, Варна, Благоевград, Пловдив и Русе, а ще правим новини едновременно от пет студия. Все още обмисляме как да изглеждат.

– Ще има ли нови водещи в предаванията ви?

– От средата на април към водещите на сутрешния блок „Добро утро с БНТ 2“ ще се присъедини Тони Рапонска, която след дълго отсъствие се завръща в БНТ. Зрителите ще я гледат от софийското студио всеки вторник от 9 ч. През април започваме и нов сезон на „Надиграй ме“. Този път ще се надиграват деца. Ще ги подбираме по същия начин – с кастинг в градовете. Водещи ще са Асен Павлов и млада, 12-годишна „колежка“ – връстничка на участниците. От екипа казаха, че била равностойна на най-добрите водещи.

Цялото интервю четете на 24chasa.bg.

Коментари (0)

Публикувано в на 29 март 2013 г.