Ястия с волска опашка по Фиеста ТВ с онлайн видео и снимки

Ястия с волска опашка по Фиеста ТВ

Акценти от програмата на ФИЕСТА ТВ за седмицата от 23 до 29 януари

Да посрещнем годината на дракона

Тъй като първият ден от новата седмица съвпада с началото на Годината на дракона за Китай, Фиеста ТВ ще ви представи тържествена програма. Почетният гостенин Мин Сай, известен и като Великолепния китаец, ще покаже сос от джинджифил и къри. Знаете, че сосовете на Великолепния се правят за секунди, обогатяват вкуса на всяко ястие и траят със седмици. Този път в чест на Наовата година Мин Сай не само ще готви, но ще ни запознае с почитаемата си майка. Пътят на всеки голям готвач започна от домашната кухня. В случая на Мин Сай първите седем са минали в кухнята на семейния ресторант,  където нашият човек е добил шаолинските си способности в готвенето.

Гледайте „Великолепния китаец” в понеделник от 11.30, 17.30 и 21.30 ч.

Нова година и имен ден за Кулинарния дракон

Навръх китайската Нова година неуморният Кулинарен дракон Мартин Йен има нещо като имен ден. Това не му се случва всяка година, а веднъж на всеки 12, затова ще отбележи датата тържествено. Драконът ще ни заведе в родния си Гуандун, където ще гледаме зашеметяващо куклено представление. При това няма да се блъскаме с многобройната публика. Мартин ще ни поръча частно представление и ще ни разведе зад кулисите, за да видим как се правят забележителните китайски марионетки. Освен това ще ни черпи с превъзходен пепър стек със соев сос и оризови кнедли на пара.

„Кварталът на кулинарния дракон” гледайте от 12.00, 18.00 и 23.00 ч.

Душеспасителна сесия с Лидия

Хубавото за едни е мъка за други. Докато китайците празнуват, за Европа настъпва „черният понеделник” – най-потискащия ден за цялата година. Поне за такъв учените набедиха предпоследния понеделник на януари. Сред причините за мъката, разбира се, е и изтънялата приходна част на бюджета. Затова обърнете внимание на ястията с волска опашка, които Лидия ще сготви. На пръв поглед става въпрос за едва ли не отпаден продукт, който обаче сготвен вещо може да се превърне в истински пир, постигнат без големи средства.

Лидия по принцип използва обикновени продукти и дори само с присъствието си действа разведряващо, така че бъдете с „Италианска идилия с Лидия” през цялата седмица от 12.00, 18.00 и 23.00 ч.

Коментари (0)

Публикувано в на 23 януари 2012 г.