Яростна пъстърва в лют сос и сьомгата в тестена кора – Фиеста ТВ

Akценти от програмата на фиеста ТВ за седмицата от 28 ноември до 4-ти декември

И замирисва на море

Уви, единственият вариант в този сезон да замирише на море е да си купите морска риба. Така и така иде Никулден, Фиеста ТВ ще ви подготви с няколко изумителни рибни предложения. И да не празнувате покровителя на моряците и банкерите, не е зле в седмиците преди голямото Коледно плюскане да олекотите менюто.

Сюблимните рулца от сьомга с мус и спанак на Майкъл Боначини от „Майстори готвачи” съчетават простота с елегантност и са напълно постижими в домашни условия. Същото се отнася за червения снапър в маруля на Каролин Макан Бизяк, ако пък не ви е до изисканост, знаменитата дама ще ви покаже огретен с осолена риба – просто, вкусно и много свежо.

Гледайте „Майстори готвачи“ през седмицата от 12.00, 17.00 и 21.00 ч.

В народен стил

Пак риба, но в народен стил ще готви Лидия в опозиция на истерията по суши баровете и  концепцията на храненето с риба като претенциозно занимание, което се практикува сред минималистичен дизайн под звуците на хладна електронна музика. Лидия приготвя изключително находчиви и приятни манджички с риба и морски дарове. А кюфтенцата й с риба са оригинален начин да накарате и децата да хапнат риба, че и да питат за още. При Лидия не само е вкусно, при нея е топло и уютно, тя храни не само стомаха, но и душата.

Не пропускайте „Италианска идилия с Лидия“ от 11.00, 16.30 и 20.30 ч.

Репетирайте за празниците с Жак Пепен

Изискано поднесената храна става още по-вкусна – към тази проста истина ни връща класикът на съвременната кухня Жак Пепен. Яростната пъстърва в лют сос и сьомгата в тестена кора може би изискват малко повече подготовка и внимание, но вие не се отчайвайте. Най-вероятно ще сте по-сръчни от Каролин Пепен, по отношение на готвенето тя явно не се е метнала на баща си. Което значи, че кулинарните умения не са по наследство, а се култивират. Трябва само малко старание.  Нали още от малки ни учат, че със старание и постоянство ще стигнем далеч – готвенето е приемлив терен да проверим наистина ли е така.

Гледайте „Тържествен ден ала Жак Пепен“ в събота от 11.30, 17.00 и 22.30 ч.

Коментари (0)

Публикувано в на 28 ноември 2011 г.