Яна Маринова превъзнася „стъклената“ си героиня Елена Атанасова с онлайн видео и снимки

Яна Маринова превъзнася „стъклената“ си героиня Елена Атанасова

Нов имидж и нови предизвикателства – многоликата Яна Маринова отново е в светлините на прожекторите

През годините тя показа, че влиза лесно в роли и ги играе с лекота. Дълго време Мисис България 2004 беше една от най-добрите топмоделки в родното пространство. След това се ориентира към телевизията и стана водеща на предаването „Елегантно” заедно с Ники Илиев. Но през цялото време не се е разделяла с акьорската си страст. Последното превъплъщение на Яна е ролята й в най-новия сериал на bTV „Стъклен дом”. За предизвикателствата на работата, за смисъла на житейските компромиси и за способността да обичаш – разговор с една жена, която умее да живее на пълни обороти.

GRAZIA: Как получи ролята на Елена в „Стъклен дом”?

Яна Маринова: Много лесно. (Смее се.) Дълго време мечтаех да се изкача на върха на стълбичката и да погледна какво има отгоре. Наистина ми беше много трудно, защото в един момент ми казваха, че съм одобрена, в следващия ми се обаждаха и казваха, че не съм. Благодарна съм на всички, от които зависеше да получа ролята, че повярваха в мен и ми се довериха. Никога няма да забравя по какъв начин се раздавах на кастингите.

G: Ти точно за тази роля ли се яви на кастинг?

ЯМ: Доколкото си спомням, всички се явявахме за всички роли в сериала. След това  ни разпределяха. Елена Атанасова обаче беше моята мечта. Аз исках да изиграя точно нея.

G: Защо? По-лесно ли ти е да влезеш в нейната роля?

ЯМ:  Да, много ми е лесно. Елена носи качества, които ги има при всеки човек, при нея обаче те са много развити. И тя ги използва, за да размазва съдби в градене на своята собствена. Тя оставя следа след себе си.

Прочети цялото интервю в GRAZIA!
Текст: Биляна Георгиева-Биба
Фотография: Студио МЕМ
Стайлинг: Августина Маркова-Тути
Грим: Елиза Попова
Коса: Студио Fetish

Коментари (0)

Публикувано в на 7 юни 2010 г.