Йълмаз от „Под липите“ участва в нов сериал заради… дългове?!


Звезди от „Под липите” и „1001 нощ” се събраха в нов сериал

Синан Тузчу от „Под липите” е  24-то поколение внук на един от най-големите източени философи и поети

Чаровният Йълмаз (Бюлент Инал) от „Под липите” и красивата Шехерезада (Бергюзар Корел) от „1001 нощ” са звездите на новия турски сериал „Несвършваща песен”, чийто пилотен епизод беше излъчен по телевизия АТВ.

Целият екип, който снима сериала, проследи заедно първия епизод в хотел в курорта Чешме. Халит Ергинч (Онур от „1001 нощ”) бе неотлъчно до Бергюзар, за която се ожени преди година, а преди шест месеца станаха родители на малкия Али. Бившата любима на БюлентБерен Саат, безспорна звезда номер едно през миналия телевизионен сезон, обаче не се присъедини към колегите си, а е била забелязана да следи групата от прозореца на стаята си.

Бюлент и Берен преживяха едногодишна бурна любов, която обратно на прогнозите за сватба, завърши с раздяла.  Според една от версиите причина за раздялата станали бурните любовни сцени с участието на Берен в наскоро излъчен сериал. Според друга Бюлент не можел да забрави голямата си любов – Туба Бююкюстюн. Любовта между Бюлент и Туба започнала на снимачната площадка на „Под липите”  и завършила заедно със сериала, донесъл слава на двамата млади актьори.

Има и трета версия. Докато кариерата на неговите две известни приятелки върви нагоре, след „Под липитеБюлент Инал няма участие в значителен проект. Един от сериалите, в които участва – „Черна змия”, поради нисък рейтинг е бил прекратен след 17 епизод. Бюлент обаче отказал  да върне остатъка от хонорара, който бил получил предварително за още девет серии. Съдът отсъдил, че актьорът трябва да върне парите и сега, според медиите, Бюлент е бил принуден да участва в „Несвършваща песен”, за да погаси задължението си към АТВ.

Актьорът отрича тези твърдения и казва, че се е включил в проекта, защото му е харесал. „Преди това играх в политически  филм и се зарадвах на възможността да участвам в една семейна история”, казва Бюлент.

37-годишният актьор участва миналата година „В това сърце ще те забрави ли”, като изпълни ролята на кюрд, който попада в затвора в Диарбекир. Самият Бюлент по баща е заза (кюрдско племе), а майка му е туркиня. Той е роден в Хилван, в Урфа, в източните райони на страната, където живеят предимно кюрди. Когато е на седем  години, родителите му, които са чиновници, се преселват в Истанбул, а след смъртта на баща му семейството се установява в Измир.

Бюлент, който не знае кюрдски, е учил турска литерататура в измирския университет „9 септември”, но след първи курс се премества в театралния институт. В театъра не успява да направи кариера, но от 1998 г. започва да се снима в телевизията и става една от любимите телевизиони звезди в Турция.

„Обичам да играя обикновени хора, на мен не ми отива да  бъда интелектуалец или богаташ”, казва  Бюлент. Той добавя, че никога не е имал за цел да стане известен, но популярността му сега му позволява да избира ролите си. Обича професията си, но обича и спокойния живот с приятелите си. Смята, че в следващите две-три години трябва вече да се ожени и да има деца.

Наскоро Бюлент Инал купи сграда на егейския остров Джунда, където има жилище бившата му любима Берен Саат. Говори се, че ще преустрои сградата в хотел и след като приключи с „Несвършваща  песен” ще се отдаде на хотелиерство.

Неговият колега от „Под липите” – Синан Тузчу, който изпълнява ролята на  Йомер, е  24-то поколение внук на големия източен философ и поет Джелялетин Руми Мевляна, основател на мистично религиозната секта на танцуващите дервиши Мевлеви.

През 2008 г., обявена от ЮНЕСКО за година, посветена на паметта и мъдростта на един от най-почитаните суфи мистици, Синан Тузчу се превъплати в своя велик прародител в документалния филм на Кюрсат Къзбаз „Джелялетин Руми – танцът на любовта”.

За Синан това е ролята на живота и на мечтите му. В интервю за турските медии той казва, че много се е вълнувал. „Когато получих предложението, се уплаших. Знаех, че ще ме гледа цялото ми семейство и се тревожех да не направя нещо погрешно”, казва актьорът. „Голяма част от снимките бяха в първото медресе (религиозно училище), построено от Мимар Синан, и имах усещането, че съм се пренесъл в друг свят. Представете си как човек, който от години ходи с джинси, възприема света, облечен като дервиш ”, разказва Синан.

В филма, документален разказ за Джелялетин Руми, няма диалог, а актьорите, все известни имена, оживяват героите си само с мимика и жестове.

Коментари (1)

Публикувано в на 2 октомври 2010 г.