Я, какво симпатично момиче е Айше от „Да върнеш времето назад“! с онлайн видео и снимки

Я, какво симпатично момиче е Айше от „Да върнеш времето назад“!

Като тинейджърка Дуйгу Йетиш била същата като героинята си в “Да върнеш времето назад”

Зрителите често идентифицират Седа Акман от същия сериал с героинята й Айше, която е студена и резервирана…

Също като героинята си Гонджа от сериала „Да върнеш времето назад” актрисата Дуйгу Йетиш създавала много проблеми на майка си в тинейджърските години. „Като гледам сериала, се връщам в онова време и с известната зрялост, която вече придобих, си казвам: как съм могла да направя това”, казва младата актриса, която през 2011 става на 27 години.

Родителите й се развели, когато била на 11 години и тя реагирала  на промяната в живота си с куп лудории. Единствено, не притеснявала майка си с материални претенции и сама започнала да работи съвсем млада.

„Много добре знам какво коства на една майка да отгледа сама децата си, колко е трудно да печели пари, разбрах рано това и моят бурен тинейджърски период свърши бързо”, разказва актрисата, за която майка й сега не е само най-добрият й приятел, но и най-голямата подкрепа в артистичната кариера.

Всъщност Дуйгу мечтаела да рисува и да прави декори, затова се включила в училищна театрална трупа още в гимназията. И тя не знае как вместо да проектира декори, започнала да играе. Нейният преподавател я  посъветвал да се регистрира в агенция, веднага получила участия първо в рекламни филмчета, след това в късометражни ленти на приятели. Това продължило до 18-ата й година, когато получила първата си голяма роля в турския вариант на сериала „Женени с деца”.  Участието й в „Да върнеш времето назад” й донесло и успех, и слава, както и първата й главна роля – в сериала „Зимна приказка”.

Макар че учи актьорско майсторство в  университета Халич в Истанбул, Дуйгу не се е отказала от графиката и се надява един ден да се занимава  сериозно и с нея.

Сега Дуйгу е много красива и с 10 килограма по-слаба, отколкото по времето, когато се е снимала като Гонджа. След всяка нейна поява с колега на публично място плъзват слухове за любовна връзка. Според една от тези клюки Дуйгу била заела място в сърцето на един от най-популярните турски актьори Кенан Имирзалъоглу, който изпълнява главната роля в сериала „Езел”.  Актьорът обаче заяви, че двамата с Дуйгу са само приятели.

Не клюка, а сама истина е обаче, че след тежка катастрофа Седа Акман, турската актриса, която изпълнява ролята на Айше в „Да върнеш времето назад”, дълго време изпитвала страх да се качи в кола и получила истинска фобия от автомобилите.

По принцип, ролите й в сериалите са на съвременни, работещи  градски жени, които шофират, и най-вече многобройните кадри зад кормилото в „Да върнеш времето назад”, помогнали на Седа да преодолее страха си. Дори в “Истанбулска приказка” тя изпълни ролята на млада шофьорка, участваща в ралита.

Макар че зрителите идентифицират Седа с героините й, повечето от които подобно на Айше от „Да върнеш времето назад”, са студени и резервирани, актрисата е родена в малкото градче Кютахия и има навик да разговаря с продавачите на плодове и шофьорите на таксита, а първата реакция след  разговор с нея е „Я, какво симпатично момиче”. Тя обича промяната и често сменя жилищата си. В Истанбул,  където живее от десетина години, е обиколила няколко квартала.

Като много от звездите на турските сериали Седа Акман е дошла от модния подиум. През 1999 г. става Best Model of Turkey.

След като води няколко телевизионни предавания в Анкара е поканена да участва в сериала „Истанбулска приказка” и през 2003 година се мести в Истанбул. Макар че е учила само три месеца дикция и актьорско майсторство в един от анкарските университети, тя вече има зад гърба си 13 сериала. В последния – „Полицейски участък”, който има много голям успех,  героинята й отново се нарича Айше, но е  полицейски комисар.  Говори се, че на снимачната площадка е пламнала любов между Седа и изпълнителя на главната роля в сериала Ертан Шабан.

През април Седа Акман изненада почитателите си и с първата си роля в театрална постановка.

Коментари (0)

Публикувано в на 12 септември 2011 г.