Will White – Propellerheads DJ Set е новата изненада за Спирит-а

Propellerheads DJ set на 15-и август на “Spirit of Burgas”

Броите ли вече дните до шеметния старт на 2-рото издание на най-мащабната лятна музикална продукция по Черноморието?!

До “Spirit of Burgas” остават последни десетина дни, а програмата на фестивала продължава да набъбва с нови интересни имена.

Едно ново попълнение във втората вечер, се озовава в лайн-ъпа на Основната сцена, непосредствено след хедлайнерите Fun Lovin` Criminals.

Ако си падате по електро брейкбийт, британският майстор на тази свежа вълна в съвременната електроника Will White (Propellerheads DJ Set) е вашия човек със сигурност!

Син на барабанист, Will White хваща за първи път палки в ръцете си на 5-годишна възраст. После, логично, дори и не помисля да се раздели с тях.

Докато растял и пробвал уменията си на барабанист в различни банди, първият урок, който научил е какво е същинското значение на думичката „фънк”.

А към средата на 90-те осъзнал, че не е нужно да пълниш сцената с много хора с различни инструменти, за да правиш лайфове. Схванал, че работата на четирима на сцената всъщност може да се върши от двама, благодарение на новото поколение инструменти-машини-за-звуци.

Днес Will е навъртял хиляди километри околосветски обиколки, заради своите диджейски сетове. След всяка една изява в клуб или на голям ивент, какъвто е “Spirit of Burgas”, британският електро брейк-бийтър се прибира у дома и се съсредоточава върху правене на музика и ремиксиране.

Засега опитът му е най-вече в музиката за филми и телевизия, но скоро го чакаме да извади от студиото си дебютен авторски албум, в който със сигурност в бийт-семплите той лично ще се е разписал като човека с палките зад сета от барабани.

#####
Билетите за фестивала се продават в мрежата на Евентим. Билет за един ден от фестивала е на цена 40 лв. На входа на фестивала дневен билет ще струва 50 лв.Тридневните билети са на цена от 100 лв. На входа на фестивала билетите ще струват 120 лв.

Коментари (0)

Публикувано в на 4 август 2009 г.