Wighnomy Brothers идват у нас за деня на компютърджиите с онлайн видео и снимки

Wighnomy Brothers идват у нас за деня на компютърджиите

Wighnomy Brothers ще свирят в България на 04 октомври, 2008 г. в София.

Гостуването им е по повод деня на компютърните специалисти – 04 октомври.

Wighnomy Brothers са двама много добри ди джеи, идващи от високо технологична Германия. Те са познати и поотделно като Robag Wruhme и Monkey Maffia.

Въпреки, че са добре познати на меломаните, Wighnomy Brothers не са комерсиално име, нито музиката им е създадена с комерсиална цел и идея.

Тяхното творчество се използва от най-големите имена в електронната музика като Дани Тенаглиа/Danny Tenaglia/, Лоран Гарние /Laurent Garnier/, Фетбой Слим /Fatboy Slim/, и мн. др., най-вече защото е хубаво.

Много тяхна продукция има в световните компилации, като Fabric, Global Underground и др.

Wighnomy Brothers идват за първи път в България. По принцип ангажиментите им извън Германия са предимно на международни фестивали, най-често с над 20 000 – на публика. В тази връзка на гостуването им в България може да се гледа като на жест, като на нещо уникално.

Музиката е светлината на техния живот! Wighnomy Brothers са Robag Wruhme и Monkey Maffia.

Поздравления, приятели на пикантния вкус.

Има повече или по- малко от три различни стилистични методики относно поглъщането на храна: 1. Системна консумация; 2. Страдание по някаква форма на диети; 3. Балансирана наслада.

Wighnomy Brothers oт Jena/ Germany/ практикуват последната, не само за приемането на природните плодове, но и за ежедневната порция музика, която след това пъргаво предоставят на останалия свят.

По този начин те максимално се прицелват към изковаването на техни, собствени „ оръжия”.

Двамата музикални артисти: Gabor Schablitzki ( aka Robag Wruhme ) и Soeren Bodner (aka Monkey Maffia) реагират и се връщат около словесната конфронтация.

Двамата проникват в теб съвсем неусетно, но право в душата, като запалват музикалната страст.

Двамата приятели се запознават 1988 г. докато танцуват брейк. Както се случва с някои подрастващи, различните музикални стилове преминаващи през тъпанчетата им започват с хип хоп, ранна електроника с всякакъв „ цвят” амбиент, хаус, техно, джаз, фънк и даже алтернатив рок.

Двамата скоро решават, че истинският естетичен звук се лее изпод прорезите на винилите.

При това положение, солидният лейбъл „ Phonothek” поема, селектира и накрая реализира продукт.

Първо убежище намира Gabor в средата на деветдесетте, като чил аут ди джей на много релаксиращи места.

В същото време той свири с Неrbie Hancock и се изявява като виртуоз в магазин за клавирни инструменти.

През 1996 заедно с Volker Kahl започват проекта “ Beef Cake”. До 1997 Gabor & Soeren минават през Thuringian Club и са резиденти в знаменития клуб Kassablanca / Jena/.

Както и да е, от април 1997 те са познати като the Wighnomy Brothers.

От основаването на Freude-Am-Tanzen, бизнесът непрестанно се подобрява. Естествено, не без трудности и спънки които се случват с пазарния механизъм.

Както и да е, с мотото „ постоянните капки ще пробият дупка в камък” ( steady drops will drill a hole in stone), FAT ( Freude am Tanzen) с помощта на Wighnomy Brothers оставят трайна следа.

Също така за последните две години е добавен още един двигател наречен Musikkrause както и приятелското сътрудничество с кьолнския Kompakt които трябва да бъдат споменани.

Винаги многоликият стил на WB продължава да се разгръща през клубния им опит, продукциите и още повече с увеличаване на постиженията.

Това всичко носи функционалния кик на виждането им за основно разклатен dance floor.

Природно те са към дийп и традиционен хаус заедно с вокали, латино и ню джаз привкус.

Музикалният спектър се ражда напредничаво в посока „ raving with reason”. Затова разнообразна, интелигентна, технична и широко звънтяща музика с неизмерима стойност за тялото и душата, те посреща.

Всичко което излиза от говорителите влиза право в костите и кара кръвта ти да кипи независимо дали минимал, провлачено, брейк или джази е парчето.

И двамата джентълмени са соло артисти, двамата джентълмени си позволяват да взимат и получават уникални вдъхновения.

Това дава привилегията the Wighnomy Brothers да носят свежи идеи когато си сътрудничат.

Monkey-Soeren също така е и собственик на Fatplastik магазин за музика в Jena – съвършено идеално убежище и комуникационна трибуна.

Коментари (2)

Публикувано в на 12 август 2008 г.