„Синове на анрхията” – най-здравият сериал от САЩ тръгва по bTV Cinema! с онлайн видео и снимки

„Синове на анрхията” – най-здравият сериал от САЩ тръгва по bTV Cinema!

Най-успешният сериал на FX – „Синове на анархията”

тръгва премиерно по bTV CINEMA

Рокери раздават справедливост в забравено от Бога калифорнийско  градче

Оригинално заглавие: Sons of Anarchy

Първа дата на излъчване: 2-ри април, петък, 22:00 часа

Дни на излъчване: понеделник-петък, 22:00 часа

Повторение: понеделник-петък, 18:00 часа

Сериал, Драма, Криминален, САЩ, 2008 г.

Сценарист: Кърт Сътър

Участват: Адам Аркин, Али Уокър, Дейтън Кали, Дендри Тейлър, Джони Люис, Кейти Сейгъл, Ким Коутс, Маги Сиф, Марк Буун – младши, Райън Хърст, Рон Пърлман, Тейлър Шеридън, Тио Роси, Томи Фланаган, Уилям Лъкинг, Уинтър Ейв Золи, Хенри Ролинс, Чарли Хънъм.

На 2 април от 22 часа bTV CINEMA завърта премиерно най-успешния сериал на телевизионния канал FX – „Синове на анархията” с 5,4 млн. зрители седмично. Първият сезон на поредицата стартира на 3 септември 2008 г., вторият – на 8 септември 2009 г. Третият сезон от 13 серии ще е готов през септември тази година.

Синове на анархията” е невероятно зрелищен коктейл от рокерско ежедневие, неосъществими блянове за абсолютната свобода и за анархията като майка на реда, гангстерски истории и прекрасна музика. Но нека любителите на бира, кожени якета и високи скорости не се захласват… Сериалът е много повече от фотографски образ на бунтарите с мотоциклети, познати ни със своеволията си по нашите шосета на път за прословутите си събори.

Всички истории се завъртат около малкото измислено градче в Северна Калифорния – Чарминг. В това забравено от Бога и властите място на почит са банда рокери, които се занимават нелегално с продажба на оръжие – „Синове на Анархията” (или SAMCRO).

Ячките момчета с кожени якета са омешали картите си с тези на корумпираните полицаи и успяват да вършат спокойно тъмните си дела, но пък не може да се отрече, че се грижат съвестно градчето да остане чисто от наркотици и всякакъв вид насилие. Паралелно с дейността на клубарите като защитници на народа се разкриват и личните им проблеми – изневяра, приятелтво, женитба, раждане на наследници, разногласия с възрастни родители, любовни афери…

Главният герой е младият Джаксън (Джакс) Телър, който е син на основополжника на SAMCRO Джон. Джакс намира дневника на баща си, където са описани подбудите за създаване на групировката. Започва да си задава въпроси и да се измъчва от мисълта, че той и другарите му са стигнали твърде далеч в стремежа си да построят един истински справедлив по техните разбирания свят в малкото си градче.

Критиците откриват аналогия с Хамлет и неговите философски разговори с духа на отровения коварно крал в едноименната трагедия на Шекспир. Джакс (както и данският принц) си задава въпроса „дали е по-достойно да понасяш стрелите на свирепата съдба или обнажил меч да се опълчиш срещу море от мъка и в таз битка да ги зачеркнеш всички”. Изниква и другото класическо питане – „Има ли нещо гнило в Чарминг?”

И точно в момент на силни съмнения и противоборство в групата по бизнес въпроси в градчето пристига полицай Дейвид Хейл. Ще бъде ли и той купен като останалите си колеги или ще успее да прекрати  своеволията на синовете на анархията и да върне законността по тези земи?

В яркия актьорски състав на „Синове на анрхията” особено силно блести Рон Пърлман (носител на „Златен Глобус” и две номинации ЕМИ за „Красавицата и звяра”, но по-известен като Хелбой). Зрителите ще видят в ново амплоа и Кейти Сейгъл (любимката им Пеги от сериала „Женени с деца”), която тук е партньорка на Пърлман. Всъщност в поредицата тя е майка на главния герой Джакс, а Пърлман е негов пастрок. Другата чаровна двойка са Чарли Хънам („Николас Никълби”) и Маги Сиф (“Mad Men”).

Коментари (0)

Публикувано в на 22 март 2010 г.