Всеки ден е Коледа в мол „Галерия Пловдив“ през декември

Коледните празненства започват в Пловдив от 1 декември

Концерти, изложби, шоу, танци и благотворителни акции ще има всеки ден в мол „Галерия Пловдив” 

Коледата наближава и това ще почувстват всички пловдивчани още от 1 декември. От този ден стартира вълшебна Коледария в мол „Галерия Пловдив”. Всеки ден до края на 2011 година посетителите на най-големия търговско-развлекателен комплекс в Пловдив и Южна България ще се наслаждават на богата програма – уникални концерти, шоу, танци, подаръци, задължително придружени от благотворителни акции. Ето и самата програма по дати:

1 декември, от 18 часа, символично ще бъдат запалени коледните светлини и оповестено началото на Коледария в мол „Галерия Пловдив”. В стартовата празнична фиеста участие ще вземат талантливи деца от школи по музика и танци. Ще пристигнат Дядо Коледа и Снежанка, заобиколени от джуджета – музиканти.

декември, от 18 часа, на живо изпълнения на струнен квартет.

3 декември, обедно матине – изпълнения на инструменталисти, които ще озвучат мола с празнични  мелодии.

4 декември, в навечерието на големия християнски празник Никулден ще има фолклорна програма с участието на професионални състави и талантливи деца от центровете за любителско творчество.

5 декември, празничен концерт на Хора на пловдивските момчета и младежи „Стефка Благоева“ в изложбения салон АРТ МОЛ ГАЛЕРИЯ /2-ия етаж, зад стената за катерене/.

9 декември, от 17.30 часа, концерт, песенен благослов „Коледа през детските очи” на формация за автентичен фолклор „Куклици” и детска вокална група „Бамбини“ на 3-ия етаж, в зоната за хранене /там е разположена Българска национална кухня, Средиземноморска кухня и Царството на палачинките/. Децата инициират и организиране на Коледна трапеза, разчупване на питка, изложба кулинарни тайнства, подчинени на българските традиции.

10 декември, талантливи деца от Пловдив ще дадат старт с танцово-вокална програма на социалната акция „Жълти стотинки”. Хората може да се включат в националната кампания „Жълти стотинки”, като дарят своето ресто.

11 декември, от 11 часа, световният и обичан детски канал „Картун Нетуърк” гостува за първи път в Пловдив с героите от хитовия сериал „БЕН ТЕН”. Акцията е съвместна с Виваком. Ще има много награди, осигурени от детския канал и Виваком, изненади и забавления.

. 11 декември, от 18 часа, танцово-вокално събитие

15 декември, от 17. 30 ч., фолклорен концерт „Иде Коледа!”, поднесен от фолклорен детски състав при ОУ „Димитър Матевски”, носител на редица престижни награди от фестивали

16  декември, откриване на изложба на чуждестранното изкуство в Пловдив: „Площад Мароко” – представяне на живописни и пластични творби на марокански творци, мебели, ювелирни предмети, тъкани, лампи, запознаване с културата и традициите на страната /по време на изложбата ще има съпътстващи арт събития в арт салона на мол „Галерия Пловдив”/.

17 и 18 декември, от 11 часа стартира акцията Teddy Bear Hospital съвместно със студенти от Асоциацията на студентите медици в България от Медицински университет – Пловдив. Teddy Bear Hospital е международен проект, организиран ежегодно от студенти по медицина в различни страни. Проектът е насочен към деца на възраст 3 – 7 години. Идеята е под формата на игра да се преодолее страхът на малчуганите от „бялата манта”. За целта всяко дете донася своята любима плюшена играчка, която става „пациент”. Влизайки в ролята на родител, малчуганът споделя оплакванията на „детето си” и получава препоръки за здравето му от лекарите.

24 декември, от 18 ч., музикален сет на джуджета – музиканти  в къта около Дядо Коледа.

25 декември, матине „КОЛЕДА Е!” –  танцово шоу, изпълнено с пищни костюми и блясъка на характерни танци от различни държави.

31 декември, матине „В очакване на Новата година!”  –  вокално-танцово шоу.

ДЯДО КОЛЕДА В МОЛА

Дядо Коледа ще се среща с малчуганите в мол „Галерия Пловдив” от 1 до 15 декември от 17 – 20 часа, от 15 до 31 декември от 11 – 14 часа и от 17 – 20 часа.

Коментари (0)

Публикувано в на 28 ноември 2011 г.