Времето е чудесно: започва безплатният Mellow Music Festival!

Акценти от първата вечер на фестивала, 27 май: Moritz von Oswald Trio, King Midas Sound, The Phenomenal Handclap Band, Kode9 и др. ще се вихрят в Борисовата и залата на Интер Експо Център

MELLOW MUSIC FESTIVAL започва! На 27 май, четвъртък, Борисова градина и Езерото с лилиите ще очакват софиянци и гости на града още в 16:00 часа, когато отварят специалните MELLOW барове.

Безплатната фестивална програма стартира точно в 18:00 и ще продължи до 22:00 часа. Фестивалната зона ще бъде оборудвана с всички екстри и удобства за максимално безгрижно изкраване – собствена валута Mellow money, приятни питиета и сандвичи на разумни цени, безкомпромисен звук.

Всяка вечер на безплатната сцена в Борисовата ще се раздават 100 билета за Mellow NIGHT. Правилата за участие са прости: всеки закупил питие от MELLOW бар има правото да тегли късметче, което може да му докара незабравима вечер на Mellow NIGHT. А за всички, които ще продължат партито и след 22:30 на Mellow NIGHT в Интер Експо Център, е осигурен транспорт между двете сцени.

Официалният превозвач на Mellow екипите Moto Pfohe също се включва с приятна изненада. Всички влюбени ще могат да оставят любовните си послания директно върху бронята на паркиран до сцената в Борисовата автомобил. Авторът на най-оригиналното обяснение в любов ще бъде възнаграден с уикенд за двама в луксозен хотел в Банско и възможността да пътешества до там и обратно с чисто нов Ford Fiesta. Името на победителя ще бъде обявено на 30 май в Twitter и Facebook страницата на Mellow.

Ето и акцентите от първата вечер на MELLOW MUSIC FESTIVAL:

Фестивалът ще открият Auditory Ossicles – българска спейс джаз банда, чийто дебютен албум „Oddity“ представя приятна смесица от майсторски извлечени звуци. След тях ще забият Moritz von Oswald Trio, водени от „бащатa на техното“ Мориц фон Освалд. Наистина рядък шанс да видим и чуем на живо трима легендарни музиканти – основоположници на берлинската сцена през 90-те и главни виновници за преоткриването на дъб електрониката. Последни преди нощната сцена Mellow NIGHT са King Midas Sound – новият проект на Кевин Мартин (The Bug), Роджър Робинсън и вокалистката Hitomi (Dokkebi). Триото миксира интимна градска поезия с тежки бас линии, създавайки умопомрачително дълбок и въздействащ звук. http://www.myspace.com/kingmidassound

Нощната сцена на MELLOW MUSIC FESTIVAL, Mellow NIGHT, ще открият Quiet Village – проект, вдъхновен от стари италиански филмови саундтраци, разни забравени съкровища от музикалната библиотека на BBC, диско преработки, есид рок звуци и всевъзможни наглед несмесваеми частици музика. Зад Quiet Village стоят Джоел Мартин и Мат Едуардс (aka Radio Slave). Те идват в София със своето аудио визуално „филмово шоу“, за да демонстрират нагледно как старата музика може да стане нова. http://www.myspace.com/quietvillage

След тях ще забият феноменалните The Phenomenal Handclap Band. Нюйоркският проект звучи и изглежда така, сякаш ей сега е докаран с машина на времето от края на 60-те или началото на 70-те. Музиката им носи усещането на танцувално ориентиран прогресив рок, смесен с диско, електроника и хип хоп елементи. Главните виновници за създаването на бандата са Daniel Collás и Sean Marquand, но за живите изпълнения на сцената се качват осмина музиканти. Във времето, когато диското се завръща все по-осезаемо, но предимно под формата на лошо копие на добър оригинал, The Phenomenal Handclap Band успяват да вкарат необходимата автентичност в своето дискарско сайкаделик звучене. http://www.myspace.com/phenomenalhandclap

Берлинското трио Jahcoozi пристига на MELLOW MUSIC FESTIVAL със солидна история зад гърба си. Саша Перер, Робот Кох и Орен Герлиц вече имат три албума и колаборации с прочути бандити като Buraka Som Sistema, Modeselektor и Anti Pop Consortium. http://www.myspace.com/jahcoozi

Остатъкът от вечерта (ранна сутрин) е поверен на Стийв Гудман, по-известен като Kode9 – един от музикантите, които придават необходимия смисъл и качество в така наречения стил дъбстеп. Освен че е продуцент, Kode9 е създател и собственик на култовия лейбъл Hyperdub (издаващ артисти като Spaceape, King Midas Sound, Burial и др.). А когато е просто Стийв Гудман, води лекции за новите медии и звук/sonic culture в University of East London. http://www.myspace.com/kode9

Организаторите на феста от Списание Едно, заедно с Горичка и цял отряд по чистота, се ангажират с мисията да запазят парка чист и зелен.

Билетите за Mellow Music Festval са в продажба в мрежата на Eventim.bg. Цената на пас за целия фестивал е 40 лв., а на еднодневeн – 20 лв. На входа цените са 25 лв. и 50 лв. съответно.

_______________

Mellow Music Festival е чисто нов музикален фестивал, продуциран от списание Едно, който ще събере в три дни и нощи химията на пролетта, чудесната прогресивна музика, която звучи по всички големи фестивални сцени и клубове в Европа (но някак все не стигаше до България), и положителните емоции на всички, жадни за нов и по-различен звук.

Mellow Music Festival ще се вихри на две сцени: Mellow OPEN – на зелено в Борисовата и напълно безплатна, и Mellow NIGHT – в халето на Интер Експо Център, с платен вход. Mellow OPEN започва в 18:00 всяка вечер и приключва в 22:00, тъкмо навреме за Mellow NIGHT, която отваря врати около 22:30 и ще ни държи будни до зори.

Mellow Music Festival възнамерява да насити атмосферата на София с приповдигнато настроение, блага енергия и над 30 часа качествена музика, която категорично отказва да бъде пъхната в твърди стилови дефиниции.

Mellow Music Festival ще посрещне над 20 банди, диджеи и продуценти, които смесват фантастично електроника, диско, фънк, реге, дъб, класика и джаз и въпреки че са адски различни, имат много общо помежду си – те са тези, които дърпат добрата танцувална електронна музика напред.

Коментари (0)

Публикувано в на 26 май 2010 г.