Волейбол България – Канада и баскетбол Балкан – Лукойл на живо от БНТ с онлайн видео и снимки

Волейбол България – Канада и баскетбол Балкан – Лукойл на живо от БНТ

Финалът по баскетбол „Балкан“ – „Лукойл“ пряко по БНТ

Българската национална телевизия ще излъчи пряко четвъртата финална среща от плейофната серия на баскетбол между отборите на „Балкан“ и „Лукойл Академик“ на 29 май, петък от 20:30 часа. Зрителите могат да наблюдават срещата в ефира на БНТ HD и БНТ Свят.

Денят и часът на провеждане на мача бяха под въпрос заради тренировката на волейболистите на Канада в същата зала преди срещите им през уикенда от Световната лига. БНТ се съгласи с предложението, постъпило от партньора – Националната баскетболна лига, която координира усилията на финалистите в баскетболното първенство, мачът да се играе пред максимално голяма аудитория в „Арена Ботевград“, тъй като старата зала е неподходяща за телевизионно предаване.

Световната волейболна лига се завръща на екрана на БНТ

Този уикенд на екрана на Българската национална телевизия се завръща Световната волейболна лига. В събота от 17:30 часа БНТ 1 ще излъчи първия мач на мъжкия национален отбор на България по волейбол.

Двубоят срещу Канада от втора група на Световната лига ще се проведе в зала „Арена Ботевград“, която побира 4500 зрители. В неделя от 20:30 часа в ефира на БНТ 1 обществената медия ще излъчи и втората среща на тима, отново срещу Канада.

Зрителите ще могат да гледат и следващите мачове на избраниците на треньора Пламен Константинов на 6 и 7 юни. Тогава националите гостуват на Куба, а срещите са с начален час 03:40 сутринта. На 13 и 14 юни от 03:00 и на 21 и 22 юни от 00:30 часа тимът среща Канада и Аржентина. Мачовете, които се играят в ранните сутрешни часове, ще бъдат повторени на същия ден следобед от 15:00 часа по БНТ 1.

След завръщането на волейболистите на България, БНТ ще покаже домакинските мачове с Куба на 27 и 28 юни от 20:45 часа и с Аржентина на 4 и 5 юли от 20:45 часа. Кулминацията на тазгодишната надпревара е финалът от Световната лига по волейбол втора група на 10 и 11 юни. БНТ ще покаже в отделни предавания всичките четири мача от финалната четворка.

Коментатор на мачовете ще бъде доайенът в Спортна редакция на БНТ – Сашо Йовков.

Виж БНТ HD

Спорт на живо: тук, тук, тук и тук

Коментари (0)

Публикувано в на 28 май 2015 г.