„Ку-Ку: Презареждане” – шоуто се завръща в ефира на БНТ1!


Новото „ново” „Ку-ку” е дело на телевизия „Алма Матер”

Екипът на телевизия „Алма Матер” ще представи седмичното студентско предаване „Ку-Ку:Презареждане” на 29 април, четвъртък, от 11.00 часа в Конферентната зала на Софийски университет „Свети Климент Охридски” (откъм улица „Шипка”).

„Новото” в новото Ку-Ку:Презареждане е, че стартира всеки понеделник от 23.00 часа по БНТ1. Първите теми, които екипът осмисля са потребителското общество („Опаковай ме”), насилието сред младите ( „За кучетата и хората”), прехода за младите („Промяната на вятъра”) и ГМО („Мутанти”)

В необикновената амалгама от документално и художествено за някакъв си половин час време се потапяме в студентския modus vivendi, радваме се на атракциона „Образование в България”, скърцаме със зъби пред визиите на модерното и комерсиалното, но не съдим никого и нищо. До сълзи на очи ни се иска да сме оригинални, не защото сме авангардни и сме „пердета”, а защото казваме и показваме човешки неща..

На събитието ще бъде представен и проектът „Изграждане и развитие на европейска студентска телевизионна мрежа” по програма „Младежта в действие“ на Дирекция „Култура и образование“ на ЕС, в който партньори са Висшето журналистическо училище в Париж, Висшето журналистическо училище в Лил и Департамент „Масови комуникации” на Нов български университет.

Студентското риалити „Ку-Ку:Презареждане” и работилница за култура и изкуство „Ателие” ще се излъчват  в ефира на обществените телевизии в двете страни – БНТ1 и FRANCE2.

Виж предавания на Ку-Ку Презареждане: http://amtv.bg/index.php/bul/Web-TV/Ku-Ku-Prezarezhdane-predavaniya

Коментари (0)

Публикувано в на 26 април 2010 г.