„Изнервени ченгета” – не пропускай новия шантаво-смешен сериал

ИЗНЕРВЕНИ ЧЕНГЕТА
Оригинално заглавие: The Job
Дата на излъчване: понеделник-петък, 16:30 часа, от 31-ви август по GTV
Повторение: понеделник-петък, 23:00 часа

„Изнервени ченгета” е комедиен сериал с нетипично чувство за хумор. От една страна, поредицата разказва за трудностите в работата и живота на нюйоркските полицаи. Те работят в тежки условия, принудени са да свикнат на всякакви опасности, а на всичкото отгоре и заплащането не е добро. В същото време сериалът е „пропит” с хумор. Комичните моменти са навсякъде, а голяма част от ситуациите са едновременно сериозни и забавни.

Всичко започва от главния герой – полицай Майк МакНийл (в ролята Денис Лиъри), който е типичният отрицателен персонаж. Той пие, пуши, невинаги зачита законите при разплитането на сложните случаи, злоупотребява с медикаменти и не на последно място – изневерява на жена си най-редовно. Той самият не полага дори минимални усилия да скрие начина си на живот от колегите си. Дори напротив – техните коментари за поетия от него житейски път са един от основните източници на смях в сериала. Въпреки нетипичния си за „главен герой” начин на живот, Майк е отдаден до край на работата си и е готов да защитава колегите си с цената на собствения си живот. Те, от своя страна, са готови да сторят същото за него.

Партньорът на Майк – Пип – е неговата пълна противоположност. Пип е съпруг за пример и нито пие, нито пуши, нито дори поглежда други жени. Той счита Майк за своя най-добър приятел, но винаги има едно наум, за да не остави той да го „поквари” със своите навици. Пип и Май са страхотен екип и няма престъпление, което да не могат да разкрият. Ако някой случай се окаже прекалено сложен само за двамата, на помощ винаги са готови да се притекат техните колеги.

Сериалът е нетипичен поради много причини. На първо място е фактът, че тематиката му е сериозна и не се спестени и тежките моменти от полицейското битие. На всяка ситуация обаче се гледа откъм хумористичната страна и в нито един момент тонът не става прекалено назидателен или сериозен.

Самият главен герой също е много нетипичен – и според общоприетите правила той дори не е „герой”. Създателите на сериала по майсторски начин са успели да изградят персонаж, който е едновременно отрицателен, но в същото време симпатичен на зрителите. Въпреки многото си пороци, Майк Макнийл е златното момче на участъка и всички знаят, че могат да разчитат на него. Просто методите му на работа и начинът му на живот на са за всеки…

Коментари (0)

Публикувано в на 24 август 2009 г.