Виж по „Нова“ – нова доза ударни хитове на 17 и 18 октомври

Филмови акценти в програмата на «Нова телевизия» – 17 и 18 октомври, събота и неделя

17 октомври, събота, 20.00 часа
Мисията невъзможна 3 (Mission Impossible III)
2006 / САЩ
Режисьор: Джей Джей Ейбръмс
В ролите: Маги Кю, Джонатан Рийс-Майерс, Том Круз, Винг Реймс, Кери Ръсел, Мишел Монъгън, Лорънс Фишбърн, Били Къдъп, Филип Сиймор Хофман и др.
Жанр: Екшън

Том Круз се завръща като специален агент Итън Хънт, който се изправя срещу мисията на живото си в „Мисията невъзможна 3“. Режисьорът Джей Джей Ейбръмс („Изгубени“, „Наричана още“) внася уникалния си подход от микс между екшън и драма в тази суперпродукция.

Супер шпионинът Итън Хънт (Том Круз) се е оттеглил от активна служба и се е отдал на трениране на нови агенти. Ненадейно обаче той бива повикан за да се изправи срещу най-големия злодей изпречвал се на пътя на тайните служби – Оуен Дейвиан (Филип Сиймур Хофман) – международен търговец на оръжие и информация, който не познава значението на думите съвест и милост. Хънт събира свой екип – своя стар приятел Лутър Стикуел (Винг Реймис), транспортния експерт Деклан (Джонатан Рис Майърс), агентът под прикритие Чен (Маги Кю) и новото попълнение Линдзи (Кери Ръсел). Новосформираният отряд обикаля земното кълбо в преследване на злодея и опитвайки се да спаси любимата на Хънт – Джулия (Мишел Монахан).

17 октомври, събота, 23.20 часа
Холивудленд (Hollywoodland)
2006 / САЩ
Режисьор: Алън Култър
В ролите: Бен Афлек, Боб Хоскинс, Ейдриън Броуди, Робин Тъни, Джефри Демън, Даян Лейн, Моли Паркър, Каролин Давернас и др.
Жанр: Трилър

Филмът е създаден по действителен случай. През юни, 1959 г. актьорът Джордж Рийвс, героичният Стоманен човек от „Приключенията на Супермен“, е прострелян в дома си на Холивуд Хилс, оставяйки годеница и милиони почитатели, които са потресени от смъртта му. Единствено опечалената му майка няма да остави съмнителните обстоятелства около смъртта му без отговори. Полицията на Лос Анджелис преустановява разследването, но Хелън наема частния детектив Луис Симо. Много скоро Симо разбира, че в Холивуд трудно може да се намери истината и правосъдието.

18 октомври, неделя, 10.00 часа
Балто ІІІ: Крилете на промяната (Balto III: Wings of Change)
2004 / САЩ
Режисьор: Фил Уейнстийн
Жанр: Анимация

Балто започва най-вълнуващото си пътешествие в това анимационно приключение. Когато пилот на самолет твърди, че може да доставя поща и хранителни продукти по-бързо от шейна с кучета, Балто и приятелите му приемат предизвикателството. Но радостта им от победата бързо помръква, когато научават, че самолетът не е стигнал до местоназначението. Спасителната операция на кучетата кара хората от градчето да разберат, че това не е състезание между животни и машини, а че кучето има сърце, което го прави незаменимо.

18 октомври, неделя, 12.30 часа
Поръчение от ада (H-E Double Hockey Sticks)
1999 / САЩ
Режисьор: Рандъл Милър
В ролите: Уил Фридли, Матю Лорънс, Габриел Юниън и др.
Жанр: Комедия

Филмът разказва историята за дявол-чирак на име Грифелкин, изпратен от Велзевул да открадне душата на млада хокейна звезда. Задачата изглежда лесна, но щом Грифелкин пристига в света на живите, той започва да се съмнява в мисията си. За съжаление, когато шефът ти е Велзевул, нямаш право на провал. На карта е заложено бъдещето му и душата на хокейната звезда, затова Грифелкин трудно намира решение на своята дилема.

18 октомври, неделя, 14.10 часа
Докато татко ни раздели (Till Dad Do Us Part)
2001 / САЩ
Режисьор: Рандъл Милър
В ролите: Марки Поуст, Джон Ларокет, Емили Холмс и др.
Жанр: Комедия

Един идеален съпруг и баща открива, че дори когато двама души са влюбени, пак всичко може да се обърка.

Перфекционистът Гавин Корбет е преуспяващ банкер с любяща съпруга и живот, отдаден на семейните ценности. Но когато любимата му дъщеря Ребека се връща от колежа с годеник, светът му се обръща с главата надолу. Убеден, че годеникът еколог, всъщност е терорист и не заслужава Ребека, Гавин се опитва да й намери по-подходящ жених, независимо от желанието на момичето. Но намирането на подходящ зет не е лесна задача. Когато мисията вече изглежда невъзможна, Гавин среща Брент Фенуик – красив служител с обещаваща кариера. След поредица неуспешни опити да ги свърже, Гавин най-после представя Брент на дъщеря си с надеждата тя да разлюби Денис. Накрая Ребека не устоява на чара на Брент и разваля годежа си с Денис. Но вярата на Гавин в бъдещото щастие на дъщеря му скоро е разбита, когато научава, че Брент се жени за момичето, за да напредне в кариерата. Сега Гавин трябва да убеди дъщеря си, че бащата не винаги е прав.

18 октомври, неделя, 16.00 часа
Кадет Кели (Cadet Kelly)
2002 / САЩ
Режисьор: Льри Шал
В ролите: Хилари Дъф , Кристи Романо , Гари Кал и др.
Жанр: Комедия

Животът на Кели се преобръща на сто и осемдесет градуса когато разбира, че родителитe й се развеждат и тя трябва да се премести в друг град заедно с майка си и новия си “баща“ и да учи не другаде, а в полицейско училище. Във военната академия „Джордж Вашингтон” тя се старае с всички сили да се приспособи, но животът й значително се усложнява след сблъсъка със строгия капитан Стоун, който е твърдо решен да пречупи духа й.

18 октомври, неделя, 22.30 часа
Град на ангелите (City of Angels)
1998 / САЩ
Режисьор: Брад Зилбърлинг
В ролите: Хилари Дъф , Кристи Романо , Гари Кал и др.
Жанр: Комедия

Ангелите са сред нас и когато усещаме невидимо присъствие, трябва да вярваме, че ни наблюдават. За сърдечния хирург от Лос Анджелис Маги това е твърде невероятно. Тя е убедена, че нейната работа е да спасява живота на пациентите, но срещата й със Сет променя изцяло светогледа й. Сет не е обикновен, той е Ангел, чиято мечта е да изпитва човешки чувства и да обича Маги.

Коментари (1)

Публикувано в на 5 октомври 2009 г.