Виж по bTV Comedy: свежата филмова програма за 19 – 25 октомври с онлайн видео и снимки

Виж по bTV Comedy: свежата филмова програма за 19 – 25 октомври

bTV COMEDY

Избрано от филмовата програма за периода 19 25 октомври 2009 г.

ТРИМАТА МУСКЕТАРИ
Оригинално заглавие: The Three Musketeers
Дата на излъчване:19-и октомври, понеделник, 21:00 часа
Приключенски, Австрия, САЩ, Великобритания, 1993 г.
Режисьор: Стиван Херек
Участват: Кийфър Съдърланд, Чарли Шийн, Крис О’Донъл, Оливър Плат, Ребека де Морни и др.

Една великолепна екранизация на „Уолт Дисни Пикчърс” по едноименното знаменито производение на Александър Дюма – баща.

Това са невороятните приключения на гасконеца Д’Артанян (Крис О’Донъл) и тримата мускетари (Атос, Портос и Арамис) по пътя към голямата му мечта – да стане кралски мускетар. В адаптацията ще видите много сцени, които липсват в литературния първоизточник, като например разпускането на мускетарския корпус в началото на филма.

Връзката между Атос (Кийфър Съдърланд) и Миледи де Уинтър (Ребека де Морни) във филма е доста по-топла, отколкото в книгата. В романа Миледи пристава на Атос, а не след дълго той забелязва хералдическа лилия на рамото ѝ. Той я унищожава физически (или поне така си мисли). Тя оцелява и бяга, планира отмъщение. В лентата обаче героинята на де Морни е искрено влюбена и обича Атос. Когато лъсва истината, че тя е престъпница, мускетарят я изгонва от земята си. Скоро вече съжалява за това и се разкайва за своята безкомпромисност…

Освен със съзвездието си от виртуозни актьори „Тримата мускетари” на „Дисни” остава в историята и със саундтрака си, който се превръща в евъргрийн – „All For Love“ на други три звезди – Брайън Адамс, Стинг и Род Стюард.

ЧАСОВА РАЗЛИКА
Оригинално заглавие: Jеt Lаg
Дата на излъчване: 20-и октомври, вторник, 21:00 часа
Повторение: 21-ви октомври, сряда, 10:00 часа
Романтична комедия, Великобритания, Франция, 1996 г.
Режисьор: Дaниeл Тoмпсън
Участват: Жулиeт Бинош, Жан Рeно, Ceрxи Лопec, Cкали Дeлпeра и др.

Любов от пръв поглед избухва на претъпканото с изнервени пасажери и блокирано от стачка летище „Шарл Де Гол”. Всъщност в началото е само един поглед, любовта идва малко по-късно…

Тя е шармантна – кокетна, силно гримирана, с лилаво манто и неспирно бърбореща. Козметичката Роз (Жулиeт Бинoш) се опитва да избяга в Акапулко от досадния си любовник, който честичко я ступва, ей така – за профилактика на връзката им.

Той е позапуснат, мpaчeн, себичен мизантроп. Богаташът Фeликc (Жaн Рeнo) щe й уcлужи c мoбифoнa cи и тaкa щe даде старт на низ от недоразумения, весели и тъжни моменти в една хотелска стая и в два живота на самотници.

БЕТОВЕН 3
Оригинално заглавие: Beethovens 3rd
Дата на излъчване: 21-ти октомври, сряда, 21:00 часаПовторение: 22-ри октомври, четвъртък, 10:00 часа
Комедия, САЩ, 1992 г.
Режисьор:Дейвид Мики Евънс
Участват: Джъд Рейнолд, Майкъл Чиколини, Михаела Гало, Франк Горшин и др.

Сладкият сан-бернар Бетовен на семейство Нютън е изпратен при семейството на Ричард -брат на Джордж Нютън. Целта е да се осигури безпроблемно пътуване до Европа, където за ваканцията ще се събере цялата фамилия Нютън.

Бетовен в буквалния смисъл диша в тила на Ричард, вечномърморещата му жена Бет и двете им досадни разглезени деца – Бренън и Сара. Всички дружно пътуват за Калифорния в суперлуксозния миниван, оборудван с DVD-плейър. Устройството ще се окаже причината за целия екшън, който ще съпътства екскурзията им.

По петите на семейство Ричард са двама бандити, които са скрили тайни кодове точно в този плейър, без да допускат, че някой ще го купи.

БЕТОВЕН 4
Оригинално заглавие: Beethoven’s 4th
Дата на излъчване: 22-ри октомври, четвъртък, 21:00 часа
Повторение: 23-и октомври, петък, 10:00 часа
Комедия, САЩ, 2001 г.
Режисьор: Дейвид Мики Евънс
Участват: Джъд Рейнолд, Джулия Суини, Джо Пихлър и др.

Четвъртата част на тази кучешка комедийна сага по нещо напомня фабулата на „Принцът и просякът” на Марк Твен. Стопаните на Бетовен – Ричард (Джъд Рейнолд) и Бет (Джулия Суини), трябва да се справят със сложен симптом на кучешка шизофрения. Съвсем внезапно всеобщият тромавичък любимец се превръща в необичайно кротък пес. Новото поведение на животинчето се оказва само „за пред хората”. Тайничко той пак си дъвче и лигави вестника на Ричард и преобръща наопаки гардероба на Бет.

Дечицата решават да вземат нещата в свои ръце и да изпратят рошльото при дресьор. Но прибират от уроците друго куче, изумително приличащ на техния любимиц – Микеланджело. Той уж е същият, само че абсолютно кротък. При обърквацията Бетовен пък се оказва в богато семейство и има доста крути порядки…

БЕТОВЕН 5
Оригинално заглавие: Beethoven’s 5th
Дата на излъчване: 23-ти октомври, петък, 21:00 часа
Повторение: 24-ти октомври, събота, 10:00 часа
Комедия, САЩ, 2003 г.
Режисьор:Марк Грифитс
Участват:Дейв Томас, Дейви Чейс и др.

Филмът е пета част на поредицата филми за огромния, но добродушен сан-бернар Бетовен. Кучето няма как да не бъде харесано още от пръв поглед, но едва ли някой ще иска да го гледа вкъщи – тъй като Бетовен предизвиква истински хаос навсякъде, откъдето мине.

Сара и Бетовен отиват да прекарат лятната си ваканция заедно със странния чичо Фреди в още по-странен миньорски град. Там Бетовен бързо успява да се забърка в неприятности, след като изравя липсваща следа за намирането на легендарно съкровище. Бетовен изведнъж се превръща в най-добър приятел на всички… но той не е от типа куче, което ще се остави другите да му казват какво да прави и да го използват. Просто жителите на градчето все още не го знаят…

КРИЛЦЕ ИЛИ КЪЛКА
Оригинално заглавие: L’Aile ou la cuisse
Дата на излъчване: 25-ти октомври, неделя, 21:00 часа
Повторение: 26-ти октомври, понеделник, 10:00 часа
Комедия, Франция, 1976 г.
Режисьор: Клод Зиди
Участват: Луи дьо Фюнес, Колюш и др.

Шарл Дюшмен е известен, ценен в гилдията кулинарен критик и изискан гастроном. Той подготвя новия си „вкусов” пътеводител. Заедно със сина си Жерар (чиято тайна мечта е да стане клоун) обикалят ресторанти и събират впечатления. Понякога на Шарл му се налага да се маскира дори като жена, за да събира информация за отбрани ястия в известни кръчми без да го познаят.

Дюшмен започва безмилостна битка с производителя на полуфабрикати и собственик на ресторанти за бързо хранене Жак Трикател. Неговите бързоприготвящи се, но и бързоразвалящи се „помии” са заплаха за изисканата френска кухня, извоювала си през вековете световна слава. Но по-страшната заплаха за Дюшмен го връхлита неочаквано… Той престава да усеща и различава вкусовете, езикът и небцето вече не му служат…

Коментари (1)

Публикувано в на 12 октомври 2009 г.