Виж новите филми по „Нова“ – знаеш, че са хитови! (+програма)

Акценти от филмовата програма на Нова телевизия за събота и неделя, 29 и 30 май 2010

29 май, събота, 20.00 часа
Норбит (Norbit)
2007 / САЩ
Режисьор: Браян Робинс
В ролите: Еди Мърфи, Танди Нютън, Тери Крюс, Куба Гудинг Джуниър, Еди Грифин, Кат Уилямс и др.
Жанр: Романтична комедия

Норбит израства в сиропиталище. Там той среща Кейт, с която стават неразделни приятели до деня, в който тя е осиновена и напуска дома. Норбит остава без приятели, самотен и тормозен от побойниците в дома. Докато не го спасява едрата Распутия, с която порастват заедно и накрая се женят.

“Казвам се Норбит Албърт Райс и бях сираче…” Така започва историята на Норбит (Еди Мърфи), който е отгледан от господин Уонг (Еди Мърфи) в сиропиталище. Там Норбит се запознава с очарователната Кейт (Танди Нютън). Двамата стават неразделни, но когато Кейт е осиновена, тя напуска Норбит, за да започне новия си живот. Един ден самотното и страхливо 9-годишно момче е спасено от непрестанния тормоз на малолетните побойници. Спасителката му е едрата Распутия (Еди Мърфи), която още на 10 години има опасни юмруци. Норбит и Распутия порастват заедно и в крайна сметка се женят. Така той става част от семейството й.

Така след години Норбит е обикновен служител в строителната компания на вечно гладната Распутия и братята й гадняри.

Но когато Кейт се завръща в града, животът на Норбит коренно се променя…

Кралят на комедията ви представя “Норбит”. Еди Мърфи е Норбит. Еди Мърфи е Распутия. Еди Мърфи е господин Уонг. Мърфи използва изключителния си талант, за да вдъхне живот на тези толкова различни и незабравими герои в шумната и откровено неприлична комедия.

29 май, събота, 23.10 часа
Белязания (Scarface)
1983 / САЩ
Режисьор: Браян Де Палма
В ролите: Ал Пачино, Стивън Бауер, Мишел Пфайфър, Мери Елизабет Мастрантонио, Робърт Лоджия, Ф. Мъри Ейбрахам и др.
Жанр: Романтична комедия

Видео анонс: https://www.youtube.com/watch?v=ciF2CYn36gA

Носителят на Оскар Ал Пачино е в ролята на кубинския имигрант Тони Монтана в този римейк на гангстерската класика от 1932 година. Тъй като не успяват да забогатеят законно, Тони и приятелят му Мани Рей се отдават на престъпен живот и създават просперираща нарко империя през 80-те години в Маями. Но докато влиянието на Тони се разраства, увеличават се и враговете, егото и параноята му.

Браян де Палма е режисьор на звездния актьорски състав, в който влизат номинараните за Оскар Мишел Пфайфър, Мери Елизабет Мастрантонио и Робърт Лоджия и носителят на Оскар Ф. Мъри Ейбрахам.

30 май, неделя, 22.10 часа
Обичайните заподозрени (Usual Suspects)
1995 / САЩ, Германия
Режисьор: Браян Сингър
В ролите: Бенисио дел Торо, Гейбриъл Бърн, Кевин Полак, Кевин Спейси, Стивън Болдуин , Чаз Палминтери и др.
Жанр: Романтична комедия

След похищение на камион в Ню Йорк петима измамници са арестувани и подложени на разпит. Тъй като никой от тях не е виновен, те планират отмъщение срещу полицията. Операцията минава добре, но впоследствие в пълна сила се проявява влиянието на легендарния престъпен мозък Кайзер Созе. Става ясно, че всеки от тях е прегрешил срещу Созе в някакъв момент и трябва да си плати. След разплатата 27 души умират при експлозия на яхта, но сега е време да се постави истинският въпрос: Кой всъщност е Кайзер Созе?

Коментари (0)

Публикувано в на 16 май 2010 г.