Виж ‘Crawl Back In’ – първият сингъл на Dead By Sunrise с онлайн видео и снимки

Виж ‘Crawl Back In’ – първият сингъл на Dead By Sunrise

DEAD BY SUNRISE — Новата група на фронтмена на Linkin Park Chester Bennington, e готовa с дебютният си албум

Chester Bennington, вокалистът на една от най-популярните рок групи Linkin Park, добави финалните щрихи на Out Of Ashes – дебютният албум на новата му група Dead By Sunrise.

Освен Bennington, членове на бандата са китаристите Ryan Shuck и Amir Derakh (от групата Orgy/Julien-K), басистът Brandon Belski, барабанистът Elias Anda (също от Julien-K) и Anthony Valcic – на кийборд. Заедно те записват Out Of Ashes в Лос Анжелис, като продуцент на албума е Howard Benson, работил с групи като Motorhead и My Chemical Romance.

Песните от Out Of Ashes се раждат още преди Linkin Park да започнат работа по двойно платинения Minutes To Midnight. „Написах няколко парчета, които звучаха наистина добре, но не подхождаха стилово на LinkinPark казва Bennington. „Те бяха доста по-мрачни от всичко, което бях правил за бандата досега. Затова реших да работя по тях самостоятелно, вместо да оставя да бъдат превърнати в парчета на LinkinPark”.

Chester твърди, че музиката, която е написал за Dead By Sunrise е по-тъмна, секси и по-лична от всичко, което е правил досега. „Изцяло ме завладя”, разказва той, „Това е музиката, която чувам в главата си.” Наистина, творческата свобода, която изпитва Bennington докато прави Out Of Ashes е явна в песни като „CrawlBackIn”, „LetDown” и „WalkingInCircles”. „Няма никакви хип-хоп влияния в този албум, което е очевидна разлика” заявява той. „Също така количеството вокални напластявания и използваните мелодии разкриват гласа ми в съвсем друга светлина. Бях част от целия процес по създаването на албума, включително планирането и продукцията, което беше не само невероятно обогатяващо познанията преживяване, но и много окриляващо. Много се вълнувам, че албумът най-после ще види бял свят!”

Chester Bennington прекарва последните 18 месеца на турне с Linkin Park в подкрепа на последния им албум Minutes To Midnight, продал повече от 6 милиона копия в световен мащаб от излизането си през пролетта на 2007г. Като една от най-успешните рок банди на десетилетието, Linkin Park продават 45 милиона албума, славят се със забележителен брой хитове покорили класациите, две награди Грами и многомилионна фен база по цял свят.

Дебютният албум на Dead By SunriseOut Of Ashes се разпространява в България от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International.

Out Of Ashes
Tracklisting

1. "Fire" 
2. "Crawl Back In"  
3. "Too Late"            
4. "Inside of Me"     
5. "Let Down"          
6. "Give Me Your Name"  
7. "My Suffering"    
8. "Condemned"    
9. "Into You"            
10. "End of the World"      
11. "Walking in Circles"    
12. "In the Darkness" 

Промо видео: Dead By Sunrise – ‘Crawl Back In’ (пилотен сингъл)

Коментари (0)

Публикувано в на 12 октомври 2009 г.