„Витоша“ прави щедро и оригинално дарение в Нови Хан

Водещите на сутрешното шоу на Радио Витоша „Тройка на разсъмване“ предадоха дарение на дома за сираци „Св. Николай“, Нови Хан

500 лв. и осем детски колички Чиполино бяха предадени на отец Иван за нуждите на управлявания от него Дом за сираци в Нови хан, благодарение на дарителската инициатива „Човечността има лице“ на сутрешното шоу „Тройка на Разсъмване“

След като на 15 април в ефира на сутрешното шоу „Тройка на Разсъмване“ бяха разпределени чрез томбола седем ин витро и една икси процедури, предоставени от пет престижни клиники за репродуктивно здраве, дойде време и за втората от благотворителните каузи на кампанията.

Приятели и съмишленици на кампанията „Повече българчета за България“ пожелаха да дарят в полза на дом за сираци. Верният слушател на сутрешното шоу Борислав Борисов предостави 500 лв. в полза на каузата. Фирма „Чиполино“ ЕООД направи щедър жест, като дари 8 чудесни детски колички.

На 20 април Милена, Кирил и Тодор от сутрешното шоу по Радио Витоша и представител на фондация „Искам бебе“, която е традиционен партньор на кампанията, предадоха дарението на отец Иван от Дома за сираци в село Нови хан.

Строежът на Дома за сираци „Св. Николай“ започва през 1988 г. в двора на църквата “Света Троица” в с. Нови хан под управлението и контрола на Църковното настоятелство. Домът продължава да се разширява за приемане на повече нуждаещи се.

„От самото начало, та чак до днес домът се издържа и оборудва само с помощи и дарения. От държавни и от църковни институции не сме търсили помощи.“, разказва отец Иван Иванов, стожер на Дома. „Досега през дома са минали над 250 души, които са намерили подслон, топла храна и облекло. Тук нуждаещите се живеят, докато се устроят. Понастоящем в дома живеят 130 души, от които 70 деца.“

Кампанията „Повече българчета за България” продължава до 29-ти април. Желаещите да се включат в дарителската инициатива могат да заявят решението си с обаждане или e-mail и да покажат още едно от  лицата на Човечността.

Слушай Радио Витоша сега: http://radio-tv.slusham.com/42

Коментари (0)

Публикувано в на 22 април 2010 г.