Витомир Саръиванов – изцяло променен, води „Цената на истината“

Популярният коментатор вече не е „Фродо“, ще помага на участниците

След продължителен кастинг Нова телевизия и продуцентите от Old School избраха за водещ на „Цената на истината” Витомир Саръиванов. Сред кандидатурите имаше и други на утвърдени лица от екрана, но профилът на Саръиванов най-точно отговаря на изискванията на формата.

Ролята на водещия ще бъде роля на защитник и съветник на изправилите се пред полиграфа. Той трябва да е добър психолог и адекватно да наставлява участниците, които ще могат по всяко време да разчитат на неговата помощ и съвети в предаването.

Задачата му е да се опитва да им помага в сложния път на играта и в преодоляването на препятствията.

От огромно значение е контактът между него и участника, който трябва да се чувства комфортно по време на разговора.

Поведението на водещия трябва да е различно от това на следовател, прокурор и съдник. Продуцентите на „Цената на истината” залагат не на агресивното, а на интелигентното, меко и дипломатично водене.

Кастингът на „Цената на истината” продължава. Всеки, който не се притеснява да отговаря честно с „да” и „не” на въпросите в новата игра, трябва да попълни анкетна карта чрез сайта на предаването www.istina.novatv.bg

Витомир Саръиванов е роден на 14 април 1971 г. Първият му сблъсък с телевизията е през 1976 година, когато участва в детския сериал Мери Попинс. Сред ролите му в различни телевизионни и кино продукции най-значима е тази в суперпродукцията на киностудия Бояна – Константин Философ, където Вито играе ролята на малкия Константин.

През 1994 година той започва работа като спортен коментатор и водещ в БНТ, известно време е основно лице на българския клон на Eurosport, където коментира футбол, фигурно пързаляне, хокей на лед.

Саръиванов е продуцирал предаванията „Сделка или не“ и „Стани богат” по Нова телевизия. Бил е главен редактор на „Хванати в изневяра” по Диема, „Животът на другите” по БНТ и на Music Idol 3 по bTV.

Не за първи път път ще влезе в апмлоато на водещ. Преди две години той заминава за остров Ютакан, откъдето води реалити шоуто “Островът на изкушението”.

Интересен е фактът, че водещият на американския формат „The moment of truth” (“Моментът на истината”) – Марк Уолбърг, също е бил водещ преди това на “Temptation island” („Островът на изкушението”).

Специално заради шоуто Витомир смени визията си, като се раздели с прословутите си къдрици, които често даваха поводи за сравнение с главния герой от „Властелинът на пръстена” – Фродо.

Коментари (2)

Публикувано в на 25 август 2009 г.