Видео премиера: Green Day – Last of The American Girls

Green DayLast of The American Girls

Last of The American Girls” e четвъртият пореден сингъл от супер успешния в световен мащаб албум на Green Day – 21 Century Breakdown. Видеото към парчето  е своеобразно сюжетно продължение към историята, разказана в 21 Guns, но този път вниманието е насочено предимно към главната героиня Глория. „Last of The American Girls” може да бъде определено като едно от най-театралните парчета в албума, в което се усеща и познато ретро звучене в стила на „West Side Story”.

За по-малко от година калифорнийското пънк рок трио издаде албум, който достигна платинен статут и пожъна успех с трите си сингъла „Know Your Enemy”, „21 Guns” и „21 Century Breakdown”. Очаква се до няколко месеца да бъде издаден албум, вдъхновен от мюзикъла American Idiot, чиято премиера се състоя скоро на Бродуей. Green Day са затрупани с ангажименти – през юни стартира европейското им турне, като по същото време се очаква да излезе и видео играта „Rock Band”.

Не на последно място – неиздавана досега песен на бандата може да бъде включена в новия албум към саундтрака от третия филм на сагата Здрач – „Затъмнение”. Ако този проект се реализира, успехът му ще е сигурен.

Последният студиен албум на Green Day – 21 Century Breakdown е на българския музикален пазар от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International.

Виж клипа:

Коментари (0)

Публикувано в на 12 април 2010 г.