„ГОЛЯМОТО ГЛЕДАНЕ” – БНТ става на 50 с феноменално шоу с онлайн видео и снимки

„ГОЛЯМОТО ГЛЕДАНЕ” – БНТ става на 50 с феноменално шоу

Над 12 часа жив ефир за рождения ден на БНТ

„ГОЛЯМОТО ГЛЕДАНЕ” ще бъде от 9.00 до 21.30ч., на живо от 4 студия, с десетки гости, известни лица на телевизията, репортажи, неизлъчвани материали и поздравления от европейските телевизии

По случай 50-ия си рожден ден, БНТ подготвя празнична телевизионна програма за 7-ми ноември. Зрителите ще станат свидетели на над 12 часа жив ефир без прекъсване.

Програмата стартира точно в 9.00 ч. и ще бъде разделена на няколко блока, стъпващи върху студиото в зала 2 на НДК.Освен от зала 2 програмата на БНТ ще бъде излъчвана и от студиа 3, 4 и 6 на БНТ. Идеята е чрез най-добрите предавания да се разкаже историята на БНТ за изминалите 50 години. В програмата ще има всичко – детски предавание и игри, спорт, публицистика, новини, шоу и музика и много изненади към всички зрители на БНТ.

„ГОЛЯМОТО ГЛЕДАНЕ” започва в 9.00 ч. с детски блок. Ще бъдат припомнени любимите детски предавания, като участие ще вземат много от най-обичаните водещи на децата: Слава Рачева, Лара Береану, Николай Николаев, Владимир Люцканов, Лилия Вучкова, Богдан Томов, Румен Рачев, Николай Априлов, Теодор Елмазов, Александра Сърчаджиева и Николай Илиев. Те ще са гости на водещите не предаването „Яко”. Подготвени са игри и състезания между нови и стари водещи.

В 9.45 стартира блокът „В неделя с…”. Водещи ще бъдат Марта Вачкова и Димитър Цонев. В играта „Фамилия БНТ” всички водещи от „В неделя с…” (Даниел Спасов, Галя Крайчовска, Искра Ангелова, Иво Никодимов, Мария Андонова, Андрей Захариев, Ели Гигова, Григории Недялков, Юлия Манолова, Лара Береану, Драго Драганов) ще участват в цирково състезание и дресура, със специалното участие на цирк Арлекин от гр. Пазарджик. Водещите ще трябва да демонстрират акробатични умения и да се справят с дресирането на близо 30 животни.

В 13.00 ч. започва „Иде нашенската музика” с водещи Даниел Спасов и Милен Иванов. Гости на предаването ще бъдат ансамбъл „Чинари”, Янка Рупкина, Николина Чакърдъкова и много други.

Час по-късно в 14.00 ч. е началото на спортния блок, който ще представи паметни мигове от спортната история на България. Коментатори се срещат със своите герои. Гости ще бъдат олимпийски, световни и европейски шампиони на България сред, които Боян Радев, Светла Оцетова, Румяна Нейкова, Здравка Йорданова, Петър Попангелов, Лили Игнатова и др. Интервюта с тях на живо ще правят известни коментатори и водещи като Сашо Диков, Вера Маринова, Васил Манченко и др Водещи са Камен Алипиев и Ивет Лалова.

Следващият блок започва в 15.00 ч. Известната журналистка и член на УС на БНТ Севда Шишманова ще разговаря със свои колеги журналисти, които са правили филми в чужбина или са отразявали важните и големи международни събития през последните 50 години.

От 16.00 ч. следват минутите за култура. Водещ ще бъде Георги Тенев, познат на зрителите от „Голямото четене” и „Библиотеката” по БНТ. В ефир ще прозвучат поздравления от всички големи театри в България, гости и ко-водещи в блока ще бъдат известни актьори. Следва блок посветен на архива на БНТ. Той включва смешни, куриозни или значими събития, както и непоказвани досега кадри.

Блокът от 17:15 ч. е посветен на публицистичните предавания на БНТ – Референдум и Панорама. Ще бъдат припомнени най-значимите световни фигури, дали интервюта за Панорама – Джордж Буш, музикантите от група Металика, Тони Блеър, Стинг, Герхард Шрьодер, Джими Пейдж и т.н. Ще обявим и темата на „Референдум” – Имате ли доверие на обществената телевизия?

От 18:10 ч. стартира „Шоуто на Канала” със специална шоу програма посветена на 50-годишнината на БНТ. Ще има и включвания от четирите радио и телевизионни центъра – от Пловдив, Варна, Русе и Благоевград.

Новините на БНТ ще започнат точно в 12.00ч. Емисии ще има на всеки кръгъл час. В тях ще има включвания на живо от кастинга за водещ от студио 4 на БНТ. Най-добрият от кастинга ще получи наградата да съобщи последната новина и да закрие централната емисия „По света и у нас” в 19.00 ч.. БНТ ще даде награда и за най-добра видео новина – плазмен телевизор.

След централната емисия „По света и у нас” в 19.00 ч. следва прякото излъчване на юбилейния концерт на БНТ – Златните песни на златния орфей. На концерта ще прозвучат любимите на зрителите 15 песни от годините на фестивала в изпълнение на едни от най-обичаните изпълнители и настоящи таланти на българската музика – Йорданка Христова, Орлин Горанов, Васил Найденов, дует Ритон, фамилия Тоника, Мария Илиева, Орлин Павлов, Поли Генова, Любо и др.

След концерта програмата на БНТ продължава с известния игрален филм от САЩ от 1994 г. – Обичам неприятностите, режисьор Чарлз Шайър, в ролите: Джулия Робъртс, Ник Нолти, Джеймс Ребхорн, Сол Рубинек и др.

Коментари (0)

Публикувано в на 29 октомври 2009 г.