„Глупостите на Пен и Телър” – световно ТВ шоу стъпва и у нас

ГЛУПОСТИТЕ НА ПЕН И ТЕЛЪР
Оригинално заглавие: Penn&Teller bullshit!
Дата на излъчване: събота и неделя, 16:30 часа, от 10-и октомври

Сигурни сте, че реномиран колеж е мястото, където искате да изпратите своя наследник? Вярвате, че когато традиционната медицина не помага, на помощ идва някаква висша сила? Склонни сте да примете, че политиците що-годе се справят с борбата с наркотиците? Убедени сте, че няма връзка между използването на мобилни телефони и мозъчния тумор? Не се съмнявате, че минералната вода, която ви поднасят в реномиран ресторант, наистина е минерална, а не от чешмата?

Може и да се разделите с доста от своите категорични убеждения, ако гледате шоуто „Глупостите на Пен и Телър”, предизвикало фурор, навсякъде, където е излъчвано – Австралия, Аржентина, Канада, Норвегия, Швеция, Обединеното кралство, Исландия…

Саркастичен и остър език (понякога нецензурен), железни контрааргументи, абсолютно нестандартна гледна точка и забележително чувство за хумор са запазената марка на забавния тандем. Сериозни теми, разисквани чрез смях, карат зрителя да се замисли за нещата от битието. В това число сексът, семейните ценности, задгробният живот, Иисус, рециклирането…

Седмият сезон на „Глупостите на Пен и Телър” започна на 25 юни 2009 г. Основната цел на шоуто е да наложи критично мислене у зрителя, за да не възприема той всеки детайл от заливащия го информационен поток за „чиста монета”.

Независимо дали става дума за политически, религиозни, социални, медицински или кулинарни заблуди, властващи в обществото. Авторите настояват, че истината за всяко нещо е някъде там, по средата. Дори когато става дума за убийството на Дж.Ф. Кенеди.

Шоуто е номинирано многократно в 5 категории за призовете на „Еми” и е спечелило наградата на Американската писателска гилдия.

Коментари (0)

Публикувано в на 27 септември 2009 г.