Весело пенсионерско вариете при Карбовски – видео с онлайн видео и снимки

Весело пенсионерско вариете при Карбовски – видео

Има и щастливи пенсионери!

Тази събота, 25 юни, социалният ъндърграунд “Отечествен фронт” показва, че в България има и щастливи пенсионери.

“Нацията остарява. Нацията се пенсионира. Това са те, героите на днешния ни филм – едни не тъжни и непредали се пенсионери, калени в битките на ежедневието.” – разказва Мартин Карбовски. – “А ние, когато говорим за тях, говорим за залеза на живота. Какъв ти тук залез на живота! Хората, които ще видите, прекарват поредната си бурна младост всеки ден. Те са от пенсионерско вариете “Софиянци” – пеят и танцуват. Има и щастливи пенсионери, вижте!”

Средната възраст на пенсионерите от вариете “Софиянци” е над 70 години. Жените са повече от мъжете, защото по принцип живеят по-дълго. Всички те пеят и танцуват… за други пенсионери. И всички носят много истории в себе си. Всъщност носят цялата история на последните 50-60 години на третата българска държава. Когато хората са доживели до такава възраст и мислено са се простили с живота и са се помирили със смъртта, те могат да отговорят на най-важните въпроси на този свят: кое е най-хубавото нещо и какъв е смисълът на живота.

“Оказа се, че ние не познаваме добре най-многобройното племе по тези земи. Това са пенсионерите.” – коментира Карбовски. – “За десерт ви оставям човека, който е моята надежда за старини – бай Георги, който е на 70 години, но се е пробвал и минава и за 55-годишен. Човекът, който му става и на 70, разказва пикантни истирийки и солени вицове – светлият лъч в пенсионната ни действителност. Палавият пенсонер – много е готин…

Искаме и да помогнем на тези пенсионери от вариете “Софиянци”. Представете си – за да пеят, те трябва да си плащат! Кандидатстват по проекти, но им въртят номера от отдел “Култура” на Столичната община. Бюрократи спъват развитието на тези весели стари хора.

Трябва ли медиите да се занимават с тия неща, госпожо Фандъкова? От техните проблеми стана ясно, че у нас европроектите не са за обикновени хора. Но ръководителката на вариетето Ани Момчилова ще се справи, убедени сме.

А на вас, драги зрители, ще ви кажа – каквото и да ядете, каквото и да пиете, с каквито и мазила да си мажете кожата – един ден отивате при тях! При пенсионерите. Вие сте следващите пенсионери. Ние сме следващите пенсионери. Аз съм следващият.”

”Отечествен фронт” – събота, 25 юни 2011 г., 18:00 по Нова телевизия

Видео анонс:

Видео запис от предаването (епизод 40):

Видео анонс:

Коментари (0)

Публикувано в на 25 юни 2011 г.