Венцислава Митова, Марио и Стивън в Бригада нов дом

„Бригада нов дом” осигурява комфорт на дете с детска целебрална парализа в осми епизод на предването по bTV

В осми епизод на социалния проект „Бригада Нов дом”, който ще се излъчи в четвъртък, 19 април, от 21 ч., водещата Мария Силвестър ще разкаже историята за силата на една майка, която въпреки жестоките удари на живота и бедността, успява да отглежда децата си сама в дом, изпълнен с любов и щастие. В живота й липсва единствено онова добро, което би дало надежда на семейството й да продължи да се бори.

Венцислава Митова е самотна майка на две деца – Марио на 14 г. и Стивън на 9 г., който е усмихнато и емоционално момче, но е дете със специални нужди. Венцислава се омъжва рано и става майка едва на 16 години. Четири години след раждането на Марио, в 8-мия месец от бременността се появява Стивън.

Скоро след това животът на Венцислава се преобръща, защото детето е диагностицирано с тромбофилия и детска целебрална парализа. Кошмарът от неизбежността става непоносим, когато таткото започва да пие и агресията му към семейството стига дотам, че наръгва Венцислава с нож. Силната майка решава да сложи край на това и го напуска.

За нещастие обаче започва нов ужасяващ етап за семейството, когато лекарите откриват тромб в дясното предсърдие на Стивън. Дават му три месеца живот, но въпреки всички медицински правила, детето оцелява. Днес на 9 г. Стивън посещава дневен център, ходи на училище, а Марио е опората, която крепи Венцислава да продължава да работи като майка на пълен работен ден.

Вече десетилетие миниатюрната на физика жена се бори сама и успява да се справи както с мъжките задължения, така и да осигури пълноценни грижи на дететето си в инвалидна количка. На добрина и разбиране от хората не разчита – 9 години асансьорът в блока не спира на нейния етаж и ежедневно получава оплаквания от съседите, че трябва да смени паркета си, тъй като движението на инвалидната количка по пода вдига много шум. Домът й е скромен, но се нуждае от ремонт. Има мухъл, тапетите, плочките  и подовите настилки са стари и за пълна подмяна. В дома й няма много мебели, но е чист и спретнат.

За щастие екипът на „Бригада Нов дом” е готов да се притече на помощ и да направи това добро, което Венцислава чака толкова години. Скоро от разрухата в апартамента й няма да има и следа, защото неуморната бригадата на Караджов е готова и този път само за 5 дни да превърне едно нефункционално и тъмно жилище в светъл и уютен дом. Мисията гарантира неочаквани емоции, които зрителите на bTV ще мога да видят в четвъртък, 19 април, от 21 ч.

Видео анонс

Гледай видео запис от предаването онлайн – тук или тук

Коментари (0)

Публикувано в на 18 април 2018 г.