Венецуелска адвокатка печели Мисис Вселена в Плевен – снимки

Мисис Вселена 2011 стана Мисис Венецуела – Мойра Фармас

Официалната церемония по награждаването на Мисис Вселена 2011 (Mrs Universe 2011) се състоя в комплекс Кайлъка край Плевен на 27 август 2011 г. Делегатки от 5 континента дефилираха в три тура – в еднакви рокли и бижутата, в банските костюми, изработени специално за случая и в официални вечерни рокли от различни дизайнери, избрани от тях самите.

Водещи на събитието бяха Сава Цеков и Марика Гедерте – Мисис Вселена 2008. В журито, председателствано от продуцентката на форума Меги Савова, бяха още Елеонора Манчева – Мисис Вселена 2007 и Йенника Ханнусаари от Финландия – носителка на титлата Мисис Вселена 2010. Тя връчи и короната на Мисис Вселена 2011 – Мойра Фармас от Венецуела

Преди това делегатките от 5 континента прекараха в Плевен една седмица. Те бяха посрещнати със специални SPA комплекти на основата на розово масло и подаръци. Едно от най-важните събития по време на престоя им беше кръглата маса дискусия на тема „Домащното насилие”, организирана съвместно с Европейската асоциация за защите на правата на човека – България, която е и част от дългосрочната програма на Мисис Вселена под наслов „Не на насилието”.

Едни от най-атрактивните събития през седмицата бяха Вечерта на нациите, в която дамите показаха национални костюми и традиции от своите страни, както и екскурзията до уникалните Крушунски водопади.

Елегантна винена вечеря запозна гостите с най-хубавите български вина от специална селекция Bulgara.

Победителки

IV подгласничка – България – Паолина Петракиева – Мисис България Вселена 2010. Има юридическо образование, работи като мениджър. Майка е на 2-годишна дъщеря. Участва в благотворителните кампании на организация “Мисис България” и кампанията„Говори открито срещу домашното насилие” .

III подгласничка – Русия – Мария Ерошенко – психолог. Има детска школа за театрално изкуство, където привлича и деца от домове за сираци.

II подгласничка – Обединено Кралство – Джейн Тейлър – има 4 дъщери. Работи като водещ и организатор на събития, както и като фитнес инструктор. Само за последните 2 години е привлякла повече от 20 000 британски лири за борба с раковите заболявание посредством събития на нейната агенция за модели.

I подгласничка – Колумбия – Малка Девениш – компютърен специалист и специалист по маркетинг. Работи във фoндация, която помага на деца от бедните слоеве, които имат физически или ментални увреждания. В момeнта изгражда собствена фондация за подкрепа на жени в неравностойно положение, чието мото е, че не е необходимо да си известен или богат, за да помагаш на хората в нужда.

Мисис Вселена 2011 – Венецуела – Мойра Фармас – адвокат, има двама сина. Работи за фондация, която се грижи за изоставени деца и самотни възрастни хора

Коментари (0)

Публикувано в на 29 август 2011 г.