Великата идея – премиера от Da Vinci

Da Vinci – програмни акценти февруари 2018

Великата идея
Премиера – 04.02 в 23:00
Всяка неделя в 23:00 – двойни епизоди

Представете си свят, в който можете да тичате със скорост 40 километра в час, на живо в компанията на робот, в прегръдката на своите дрехи. Всичко това го има във „Великата идея“! Запаленият по техниката Джъстин Братън се отправя в търсене на най-вълнуващите разработки на една ръка разстояние. Откритията му са наистина изумителни. Бионични ботуши. Роботи-придружители. Яке, което ви създава уютна прегръдка. Те може още да не са излезли на пазара, но бъдещето вече е тук!

Без да използва специализирани термини и сложни формули, Джъстин Братън се среща с учени и с обикновени хора, използващи тези велики изобретения. От стимулаторите на мозъка, подобряващи математическите ви умения, до лекарите, предписващи виртуална реалност срещу болка, той пътува в търсене на технологиите, които скоро ще имат огромен ефект върху живота ни, с революционни открития, които могат да подобрят здравето ни и да ни направят по-силни, по-умни и по-защитени. Мантията-невидимка може да отнеме повече време, но има учени, които работят и върху нея…

Гледайте Da Vinci всяка събота и неделя през февруари в 23.00, за да видите тези и други велики изобретения!

Сиеста З
Премиера – 12.02 в 17:05
Всеки понеделник и вторник в 17:05 – двойни епизоди

Сън ли е това? Книга ли е? Не, това е приключението „Сиеста З“! Сиеста толкова обича да чете, че когато заспи – което прави за дълго – тя попада в света на историите. Бъдете с нея при посещението й в замъка на Дракула и се срещнете с чудовището на Франкенщайн. Вижте я как се бори в подкрепа на Хамлет и как се опитва да спаси Ромео и Жулиета. Срещнете се с малките хора в страната на лилипутите и вижте какво се случва, когато летите твърде близко до Слънцето. Оооопс!

Сиеста пътува из най-великите класически истории на всички времена. Дали вашата любима книга е сред тях? През древна Гърция, шекспирова Англия и случаен страховит замък, тя е в центъра на всички събития – понякога с щури последствия. Страхотно! А, ако харесате някое от нейните приключения, можете да го проследите, като прочетете оригиналната история!

Гледайте лудориите на Сиеста по Da Vinci Kids от 12ти февруари, всеки понеделник и вторник в 17:05 и се удивявайте!

Коментари (0)

Публикувано в на 30 януари 2018 г.