Възстановяване при остеопороза по bTV

Проф. Олег Ламикин представя древния метод за възстановяване на опорнодвигателния апарат при остеопороза – „Железните мостове”

Три гледни точки за справяне с крехкостта на костите и защо трябва да бъдем по-добре запознати с рисковите фактори за диабета – тази неделя, от 8:00 в Духът на здравето по bTV

Остеопорозата е скрито и поради това изключително разпространено заболяване. На достъпен език, остеопорозата означава „дупки в костта”. Днес хората живеят по-дълго и с напредването на възрастта костите губят своята плътност и маса и стават по-раними и по- чупливи. Най-лесният начин за справяне с това коварно заболяване е превенцията, защото лечението е преди всичко симптоматично.

Тази неделя, 19-ти май, точно в 8:00 “Духът на здравето” ще запознае зрителите на bTV с най-съвременните стандарти за профилактика и лечение на остеопорозата. Водещият и автор на предаването д-р Неделя Щонова ще разговаря с трима международни и доказани специалисти и ще събере в една изчерпателна теза техните три професионални гледни точки.

Първият гост по темата е проф. Едгар Сийман от Университета в Мелбърн, президент на „Обществото по Костна минерална плътност” в  Австралия и Нова Зеландия. Каква е същността на болестта и какви са резултатите от проведено от него проучване, даващо връзка между тютюнопушенето и по-големия процент заболеваемост от остеопороза?

Проф. Михаил Боянов, ендокринолог в Александровска болница, един от лекарите, посочени за най-добри от своите колеги в кампанията „Най-добрите лекари в България”, със специализиции в Кьолн, Париж и Виена, ще разрие защо жените са с по-висок риск да бъдат засегнати от остеопорозата, защо не е препоръчително по-възрастните жени да бъдат много слаби и каква е връзката качествена храна-остеопороза?

Тази неделя, в „Духът на здравето” проф. Олег Ламикин – удостоен със званието „Най-добрият лечител на Русия” ще обясни какво представлява системата за  възстановяване на костното вещество и опорно-двигателния апарат при остеопороза – „Железните мостове” и ще демонстрира на зрителите някой важни упражнения от нея.

В социално отговорния  проект „Заедно срещу диабета” специален гост ще бъде проф. Виолета Йотова, член на Европейското дружество по детска ендокринология и член основател на Инициативата за глобална детска ендокринология и диабет. Защо 70% от случаите на захарен диабет тип 2 се дължат на начина ни живот и кои са особеностите на диабетния контрол в детска възраст? – всичко това зрителите ще видят тази неделя, от 8:00 в „Духът на здравето” по bTV.

Гледай видео записи от предаването онлайн.

Коментари (0)

Публикувано в на 17 май 2013 г.