Васко Василев става на 40 – „Денят е прекрасен“ пита за бебе

Васко Василев и най-малката му сестра гостуваха на „Денят е прекрасен”

В сряда гост в предаването „Денят е прекрасен” беше най-успешният български цигулар Васко Василев. Той беше в студиото при Ива Дойчинова заедно с най – малката му сестра – Вивиян.

За секунда водещата обърка сестрата на музиканта с неговата най-малка дъщеря.

„Да имам дете не е нещо, което мога да запланувам в момента. Макар и на 40 години мисля, че още имам време да създам семейство. И без това съм отгледал няколко деца – сестрите ми и Ванеса Мей, която е дъщеря на досегашната ми партньорка в живота – Памела Никълсън.” Така Васко отговори на въпроса на Мавриков защо още отлага този момент.

Освен Вивиян, с която Васко за първи път свири в дует в българския ефир, в  студиото на предаването беше и техния баща – Петър Василев.

Семейството от години живее в Германия. Другите две сестри на цигуларя – Виктория и Вероника също се занимават с музика.

„Васко не само, че беше необикновено дете, което ставаше в 5.00 сутринта и по цял ден свиреше на цигулката. Той беше толкова палав, че  бягаше от вкъщи по пантофи и по три месеца не му виждахме очите.” – разказа баща му.

„Имам нещо циганско в кръвта и не ме свърта дълго на едно място. Не спирам да пътувам, но избрах България, за да отпразнувам тук 40-годишнината си.”, обясни внезапните си пътешествия Васко.

Денят е прекрасен” сбъдна мечтата и на една малка цигуларка. Деветгодишната Кристина от музикалното училище „Любомир Пипков” изпълни „Мазурка” от Х.Виенявски пред своя идол.

Васко остана очарован от изненадата на екипа на предаването и каза, че малката Криси е страхотна и свири като професионален цигулар.

Васко Василев и сестра му Вивиян заедно с музикантите от Чамбао ще излязат тази вечер на сцената на Националния дворец на културата в София.

Коментари (0)

Публикувано в на 20 октомври 2010 г.